ULAZ JE BESPLATAN! U Lazaretima posjetite izložbu posvećenu ratnom stradanju Grada

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Nastavno na sinoćnje otvaranje izložbe  „Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“, iz Grada Dubrovnika su uputili obavijest o vremenu u kojem se izložba može posjetiti. 

"Izložba će biti otvorena do 15. veljače 2020. i to od ponedjeljka do petka od 10 do 19 sati te subotom od 10 do 14 sati, uz besplatan ulazak," izvijestili su iz Grada Dubrovnika. 

Podsjetimo, izložba je otvorena sinoć u kompleksu Lazareti, u sklopu programa obilježavanja 28. obljetnice početka napada na Dubrovnik. Realizirana je u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku od 17. do 28. prosinca 2018. godine, a nakon toga i u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u SAD-u u Washingtonu gdje je izazvala veliki interes diplomatske javnosti.

U postavu izložbe autora Julijane Antić Brautović, Mata Brautovića i Gorana Cvjetinovića korištena je građa Muzeja Domovinskog rata i Zavoda za obnovu Dubrovnika, a prikazane su i fotografije Mila Kovača, Boža Gjukića, Pava Urbana, Mira Kernera, Damira Fabijanića i drugih. Osim što donosi zorni prikaz razaranja spomeničke baštine prilikom napada na Dubrovnik u Domovinskom ratu i poslijeratne obnove grada, izložba 'Dubrovnik, a Scarred City' bavi se i političkim okolnostima početka Domovinskog rata.

DUBROVNIK, A SCARRED CITY 'Ovo je povijesni pečat na ratna razaranja i obnovu koji jasno govori tko je bio agresor, a tko žrtva'

Popularni Članci