/* */

TO SE NE PROPUŠTA! U restoranima Bota Šare jedite najukusniju kamenicu na svijetu

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Ususret Festi sv. Josipa, od 15. ožujka do 4. travnja restorani Bota Šare s ponosom nude kamenicu Malostonskog zaljeva - Ostrea edulis; najukusniju kamenicu na svijetu!

Kamenice su najzrelije i najukusnije upravo sad u rano proljeće, te su iz toga razloga za goste koji ih posjete u Dubrovniku, Malom Stonu, Splitu i Zagrebu pripremili neodoljivu promotivnu ponudu:

Svježa kamenica...7 kn
Pohana kamenica, sa žara/u tempuri...8 kn

Kamenice su se uzgajale u podmorju Malostonskog zaljeva još u doba davne antike i jele u čast Afrodite, boginje ljepote rođene iz školjke. Nutricionisti koji su kušali kamenice Malostonskog zaljeva, davaju im prednost pred onima iz drugih mora, te za njih imaju samo riječi hvale i ocjenu – najukusnije na svijetu! Za mnoge gastronome kušanje sirove hrane ritual je povratka u ranu fazu civilizacije, a upravo su kamenice jedne od rijetkih delicija koje su i najukusnije sirove, uz dodatak par kapi limunovog soka.

Najavljuju Festu sv. Josipa u Malom Stonu.

Tradicionalna degustacija kamenica i peljeških vina priredit će se na rivi u Malom Stonu u subotu 19.03. i u nedjelju 20.03.

Najavljuju nastup grupe „Versi“ kao i tuna show u izvedbi Oyster & Suhi bara Bota.

Organizatori će se ujedno pobrinuti za veselu amtosferu kojoj će „začiniti“ zvukovi dalmatinske glazbe, nastup folklora i tombula.

U fotogaleriji možete vidjeti zanimljive detalje koji prikazivaju dio zahtjevnog procesa uzgoja kamenica.

Obratite im se s povjerenjem.

BOTA ŠARE - mjesto gdje se susreću gastronomska prošlost, sadašnjost i budućnost.

Dubrovnik – Oyster & Sushi Bar Bota

t: 020 / 324 034

Mali Ston – Restoran Bota Šare

t. 020 / 754 482

(promo)

Popularni Članci