'

Svećeničko ređenje don Ivana Galjufa i don Petra Markića u nedjelju u katedrali

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovačka biskupija
Svećeničko ređenje don lvana Galjufa i don Petra Markića, kandidata na naslov Dubrovačke biskupije, bit će u nedjelju 9. lipnja u 18 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, a sakrament će im podijeliti dubrovački biskup Roko Glasnović.

lvan Galjuf, sin Miša i pok. Helije r. Bodulović, rođen je 1992. godine u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Župi dubrovačkoj, a srednju Turističko-ugostiteljsku školu u Dubrovniku. Nakon završetka školovanja radio je nekoliko sezona u struci, a 2018. godine upisao je Centralno bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Splitu gdje je proveo dvije godine studija. Nakon završene dvije godine prebacio se u Zagreb na Institut Družbe lsusove (Jordanovac), a formaciju je nastavio kod Misionara Krvi Kristove u Misijskoj kući sv. Gašpara u Zagrebu. Službeno je primljen među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije 2. travnja 2021. godine. Službu čitača (lektora) primio je 21. ožujka 2021. godine, a službu pratioca (akolita) primio je 3. prosinca 2021. godine. Formaciju i studije je završio u rujnu 2023. godine. Đakonski praktikum je obavio u župi Svih svetih u Blatu.

Petar Markić, sin Luke i Katarine r. Dodić, rođen je 1999. godine u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Janjini na Pelješcu. Nakon završetka osnovne škole 2014. godine upisao je Nadbiskupsko sjemenište u Splitu i Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju “Don Frane Bulić” u Splitu kao kandidat Dubrovačke biskupije. Nakon završetka srednje škole 2018. godine upisao je Centralno bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Splitu. Nakon tri godine studija i formacije u Splitu prebacio se na studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Službeno je primljen među kandidate Dubrovačke biskupije 18. ožujka 2021. godine. Službu čitača (lektora) primio je 21. ožujka 2021. godine, a službu pratioca (akolita) primio je 3. prosinca 2021. godine. Formaciju i studije teologije završio je u rujnu 2023. godine. Službu đakonata je obavio u župi Velike Gospe, katedrala.

Popularni Članci