SVEČANI NOVOGODIŠNJI KONCERT DSO će u Rixosu uveličati prvi dan nove godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački simfonijski orkestar će i ovaj put uveličati prvi dan nove godine svečanim koncertom na kojem će nastupati poznati mladi glazbenici i članovi Orkestra.

1. siječnja 2022. godine u 19 sati u hotelu Rixos održat će se koncert za sve ljubitelje klasične i moderne glazbe koji na ovaj način žele obilježiti početak sljedeće godine, uz vrhunsku atmosferu i ambijent hotela Rixos.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar koji predvodi maestro Marc Tardue, šef dirigent DSO-a, nastupit će glazbenice Maja Grgić, Lucija Pećar Končić i sopranistica Tanja Ruždjak. Izvest će zanimljiv i raznolik glazbeni program u kojima će uživati sve generacije i koji će sigurno začiniti ulazak u 2022. Nadamo se da će svi problemi s kojima smo se susretali u ovoj godini u njoj i ostati, a da će nova donijeti sve što želimo i čemu se nadamo!

Broj ulaznica je ograničen, stoga je svoj dolazak potrebno najaviti na sales@dso.hr ili na broj 091 613 7314. Ulaznice će se preuzimati na ulasku u hotel. Za sudjelovanje na koncertu
potrebna je COVID potvrda.

Maja Grgić rođena je 1979. u Dubrovniku i bavi se glazbom od najranijeg djetinjstva. 2008. osvaja strukovnu nagradu "Status" kao najbolji mladi vokalni instrumentalist. Godine 2005. upisuje glasovitu Jazz akademiju u Grazu (Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst), te se u jakoj europskoj konkurenciji (60 vokalista) izdiže među ostalim kandidatima te biva primljena kao jedna od troje studenata. Na Jazz akademiji studira u klasi prof. Laurie Antonioli, stječe brojna iskustva i poznanstva s europskim i svjetskim Jazz stručnjacima. Redovito nastupa s DSO-om i na Ljetnim igrama te ostvaruje brojne solističke nastupe.

Lucija Pećar rođena je u Dubrovniku 1988. godine. Završila je Umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku, smjer solo pjevanje i glazbena teorija te nakon toga upisuje dvopredmetni studij Glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji i Pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je u srpnju 2014. godine i radila je kao profesorica Glazbene umjetnosti. Pjevačica je kultnog dubrovačkog hip-hop kolektiva Otpisani klan te benda BloomBox gdje surađuje s dubrovačkim glazbenicima Damirom Butiganom, Antom Džamarijom, Ademom Gušićem, Goranom Jovovićem, Šimunom Končićem, Alanom Polzerom i Slobodanom Ljepavom. Sudjelovala je na albumu Snivatelj sniva dubrovačkog benda Izae te u projektu Poput Silueta. 2017. nastupila je na Dubrovačkim ljetnim igrama izvodeći američku kompoziciju The Ballade of the Scandalous Life of Frankie & Johnny Jeromea Morossa uz Dubrovački simfonijski orkestar te Maju Grgić i Andreu Marić.

Tanja Ruždjak, sopran, diplomirala je u klasi prof. Martine Zadro 2012., a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović 2013. godine. Uspješno je nastupala u zemlji i inozemstvu (Italija, Austrija, Slovenija, Nizozemska, Španjolska, SAD, Australija i dr.). Kao koncertna pjevačica nastupala je izvodeći djela poput 'Missa Apostolica' G. Wirtha ,'Missa brevis u Bduru' W.A. Mozarta, kantata 'Laudate pueri Dominum“ G. F. Haendela, San ljetne noći F. Mendelssohna. Redovito nastupa s pijanistom Danijelom Gašparovićem. Dobitnica je više nagrada na međunarodnim natjecanjima (druga nagrada na Međunarodnom pjevačkom natjecanju 'Bruna Spiller', Crna Gora 2012. godine, posebna nagrada na „Vienna International Music Seminar Competition“ u Beču, Austrija 2011. Dobitnica je prestižne nagrade „Laureat“ festivala 'Allegro vivo'; (Horn, Austrija 2014.) i nagrade Zagrebačke filharmonije „Najbolji mladi glazbenik“ 2016. godine. Redovito nastupa na prestižnim festivalima.

Popularni Članci