'

SUPETART Tonko Smokvina će predstaviti svoje radove u Cavtatu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ALH
Dubrovački umjetnik Tonko Smokvina predstavit će svoje radove iz opusa "Impuls življenja"  u sklopu ovogodišnjeg izdanja projekta SupetART. 

Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 7. listopada 2024. u 18 sati u Hotelu Supetar Cavtat, A. Starčevića 27, Cavtat.

SupetART je projekt koji posjetiteljima u prostoru Hotela Supetar Cavtat predstavlja stvaralaštvo poznatih domaćih umjetnika. Započet je kao svojevrsni „artist-in-residence“ program, kojim se potiče integracija umjetnosti u hotelsko okruženje.

Tonko Smokvina akademski je umjetnik i likovni pedagog. Srednjoškolsko obrazovanje završava 1998. godine u Umjetničkoj školi Luka Sorkočević u Dubrovniku, smjer slikarski dizajner. Diplomirao je 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer slikarstvo u klasi profesora Eugena Kokota. Član je HDLU Dubrovnik i programskog vijeća ustanove. U mandatu od 2009. do 2013. godine član je kulturnog vijeća Grada Dubrovnika za muzejsko-galerijsku djelatnost i likovnu umjetnost, a u mandatu od 2014. do 2018. za likovnu umjetnost. Od 2005. godine do danas samostalno je izlagao dvadeset pet puta Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Od 1998. godine do danas izlagao je na više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2005. do 2019. godine radio je kao učitelj likovne kulture u Dubrovniku – OŠ Antuna Masle (Orašac) i OŠ Ivana Gundulića. Godine 2019. izabran je za ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik. Živi i radi u Dubrovniku.

Ljubazno vas molimo potvrdu dolaska na e-mail marketing@alh.hr najkasnije do petka, 4.10. do 14 sati.

Popularni Članci