STIŽU ZVIJEZDE Jaka glumačka imena u ovogodišnjem dramskom programu Igara

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DLJI
Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre donose osam različitih dramskih naslova, a u  svom bogatom premijernom programu ističu se jaka i u Gradu dobro poznata glumačka imena.

Na samom početku uzbudljivog festivalskog ljeta premijerno će biti uprizorena publici omiljena Kafetarija Carla Goldonija u režiji Paola Tišljarića. Glumačku ekipu Kazališta Marina Držića predvode Hrvoje Sebastijan i gost Marijan Nejašmić Banić u ulogama gospara Frana i Lukše.  Najnovije uprizorenje Vojnovićeva Ekvinocija režirat će Krešimir Dolenčić na dosada neistraženoj festivalskoj lokaciji, Posatu, dok naše najveće glumačke zvijezde danas, Goran Višnjić i Zrinka Cvitešić, predvode Festivalski dramski ansambl uz nacionalnu prvakinju drame Oliveru Baljak. Bogat dramski program zaokružit će Oluja Williama Shakespearea, treći i posljednji premijerni naslov, čiju režiju potpisuje slovenski redatelj Vito Taufer. Uz bok popularnom Luki Perošu u ulozi Prospera, stat će neka od vodećih imena hrvatskog glumišta poput Dušana Gojića, Siniše Ružića, Frana Dijaka, Filipa Šovagovića i drugih te će u specifičnoj ambijentalnosti otoka Lokruma donijeti viziju novog doba, budućnosti za koju Shakespeare misli da predstoji svijetu.

Ulaznice za sve premijere kao i za gotovo 60 ostalih glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara već su dostupne u internetskoj prodaji na festivalskoj mrežnoj stranici www.dubrovnik-festival.hr i preko servisa www.ulaznice.hr. Od ponedjeljka 8. travnja ulaznice, ali i festivalske suvenire, bit će moguće kupiti i u lokalnoj prodaji, na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1 koja će biti otvorena svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 sati.

Sve upite vezane za kupnju ulaznica zaprima Ured prodaje na e-mail adresu: sales@dubrovnik-festival.hr ili na telefonski broj: 020/ 326 123.

Popularni Članci