Reciklažno dvorište u Banićima počinje s radom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Reciklažno dvorište Općine Dubrovačko primorje dobilo je uporabnu dozvolu, a upravljanje objektom sukladno Odluci Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje preuzela je dubrovačka Čistoća.

Tako će od 1. kolovoza stanovnici ove općine u reciklažnom dvorištu moći  odložiti različite vrste otpada nastale u kućanstvu kao što su različite vrste ambalaže, glomazni otpad, plastika, papir i karton, lijekovi, električni i elektronički otpad, tekstil, otpadna ulja, baterije i slično.

Reciklažno dvorište nalazi se u poslovnoj zoni Banići na adresi Banići 37B, a radno vrijeme je srijedom od 13:00 do 20:00 te subotom od 7:00 do 12:00 sati. 

Otvaranjem reciklažnog dvorišta zasigurno će se potaknuti i povećati stopa odvojeno prikupljenog otpada u ovoj općini, što je ujedno i svrha otvaranja reciklažnog dvorišta kako bi se smanjila količina otpada koji se odlaže na odlagalištima.

Podsjećamo, Općini Dubrovačko primorje za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta dodijeljena su bespovratna sredstava EU koja su se financirala iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014-2020 u iznosu od 3.229.554,33 kuna, dok je razliku do ukupne vrijednosti od 4.528.378,19 kuna financirala Općina Dubrovačko primorje, stoji u priopćenju Čistoće Dubrovnik. 

Popularni Članci