Prijavite se na edukativne radionice i predavanje o internetskim izazovima koji se isprepliću sa seksualnim uznemiravanjem

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Obzirom na sve veći porast zlostavljanja djece kao rezultat razvoja novih oblika zlostavljanja s razvojem tehnoloških komunikacijskih dostignuća,  Centar za sigurniji Internet sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika organizira radionice za učenike osnovnih i srednjih škola te predavanje za roditelje i stručnjake, u Centru za mlade Dubrovnik 21. i 23. ožujka. 

U utorak 21. ožujka u 16 sati održat će se radionica za srednjoškolce „Samo šala i zabava ili uznemiravanje“ gdje će se predavači usmjeriti  na online seksualno uznemiravanje. U srijedu 22. ožujka u 11 sati slijedi radionica za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole „Istina ili izazov u digitalnom dobu“ gdje će biti riječ o internetskim izazovima koji se isprepliću sa seksualnim uznemiravanjem. Predavanje za roditelje i stručnjake bit će u srijedu 22. ožujka u 17:30 sati pod nazivom „Što nam treba da bismo bili odgovorni učitelji i roditelji u moru digitalnih informacija“. Tema za odrasle odnosi se na pregled najvećih opasnosti i konkretnih preporuka i aktivnosti koje roditelji i učitelji mogu i trebaju raditi s djecom.  

Broj mjesta na radionicama i predavanju je ograničen, stoga se potrebno prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/csi-prijava/.

Centar za sigurniji Internet (CSI) je hrvatski nacionalni centar za sigurnost djece na internetu, kroz koji se objedinjuju aktivnosti organizacija koje se trenutno u Hrvatskoj bave ovom problematikom iz različitih aspekata - psiholoških, pedagoških, računalnih, informacijskih, zakonodavnih, socioloških i sl. CSI osnovao je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu – vodeća organizacija koja djeluje više od 15 godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta. Cilj projekta je održati i unaprijediti rad Centra za sigurniji Internet, održati i unaprijediti Hotline servis za prijavu štetnog sadržaja na internetu te održati i unaprijediti Helpline servis za djecu i roditelje kako bi mogli prijaviti štetan sadržaja i dobiti stručnu pomoć. Navedene usluge su besplatne za korisnike. 

Radionice i predavanje Centra za sigurniji internet organiziraju se u sklopu kontinuiranog projekta (e)odrastanje kojeg zadnje dvije godine Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika provodi u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Dječjim vrtićima Dubrovnik i Dječjim vrtićem Pčelica kroz niz aktivnosti (predavanja, radionica, anketa,…) za djecu, roditelje, odgojitelje i učitelje, što je omogućeno kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika.

Popularni Članci