'

Pridružite se Europskoj noći istraživača u Dubrovniku!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prilika je to za sve zainteresirane, a posebice za učenike srednjih i osnovnih škola, da se 27. rujna, od 17 do 22 sata, u Studentskom domu Dubrovnik priključe noći punoj interaktivnih sadržaja, praktičnih eksperimenata, radionica, prezentacija, igara i natjecanja.  

Europska noć istraživača i ove se godine tradicionalno organizira u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci i Puli. Prilika je to za sve zainteresirane, a posebice za učenike srednjih i osnovnih škola, da se 27. rujna, od 17 do 22 sata, u Studentskom domu Dubrovnik priključe noći punoj interaktivnih sadržaja, praktičnih eksperimenata, radionica, prezentacija, igara i natjecanja.

Posjetitelji će kroz radionice i edukacije nastavnika i znanstvenika sa Sveučilišta u Dubrovniku imati priliku promatrati zviježđa, usavršiti mornarske vještine, istraživati morske organizme, učiti o očuvanju okoliša i mora, steći osnovne vještine za reanimaciju, zaroniti u svijet tehnologija vizualizacije i otkriti holograme, osmisliti zdrav i kreativan jelovnik, naučiti o važnosti financijske pismenosti i sudjelovati u brojnim drugim zanimljivim aktivnostima.

Prošlogodišnja manifestacija je privukla više od 10.000 posjetitelja koji su sudjelovali u više od 150 različitih aktivnosti u spomenutih pet obalnih gradova.

Europska noć istraživača se provodi u okviru projekta Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0 i uključuje niz znanstveno-društvenih aktivnosti, s ciljem privlačenja ljudi svih razina obrazovanja, posebice djece i mladih. Fokus je na onima koji nemaju pristup znanosti i istraživanju te su stoga manje skloni bavljenju STEAM područjima ili istraživačkim aktivnostima.

Kroz program Istraživači i škole, uz krilaticu ‘Učimo kroz igru i dijalog’, organizirat će se posjeti istraživača osnovnim i srednjim školama, uključujući one na otocima i u ruralnim područjima, kako bi kroz interaktivne eksperimente i radionice potaknuli znatiželju i interes učenika za znanstvene karijere. Također, učenici će imati priliku posjetiti znanstvene institucije i upoznati se s radom istraživača u partnerskim institucijama.

Projekt Blue-connect okuplja devet partnerskih institucija: Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje života, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

Program događaja i novosti možete pratiti na službenoj web stranici, stranici Sveučilišta u Dubrovniku i društvenim mrežama!

Popularni Članci