POŽURITE, BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN! DURA organizira radionicu o android aplikaciji

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačka razvojna agencija DURA organizira niz od šest TECH radionica za mlade i one koji se tako osjećaju. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u nekoliko sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Treća po redu Tech radionica 'Razvoj android aplikacije' će se održati 29. veljače u prostorijama DURA-e s početkom u 10:00 sati. Polaznici će se prvo upoznati s radom i osnovama programskog jezika, a zatim će naučiti više o samom Android developmentu, programima potrebnim za razvoj i Android SDK-u, stoji u pozivu DURA-e. 


PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: Osnove programskog jezika

Korak 2: Uvod u Android Studio 

Korak 3: Korištenje XML-a za kreiranje korisničkog sučelja 

Korak 4: ConstraintLayout i UI elementi 

Korak 5: Korištenje emulatora ili uređaja 

Korak 6: Intent i komunikacija između Activityja 

Korak 7: Korištenje RESTful web servisa 

Korak 8: Razvoj Android aplikacije

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 do 18:00 sati.


Predavač na radionici je Andrej Šarić, bacc. ing. techn. inf., jedan od pobjednika Hackathona , nakon kojeg je zajedno s kolegama pokrenuo startup Enum software d.o.o.  U okviru startupa razvio je iOS aplikacije za projekte Dubrovnik card, Dubrovačko oko, Smart Parking i Solarna klupa. Andrej trenutno radi kao iOS programer za tvrtku „Enum software“ te je predavač na sveučilištu RIT Croatia.


Prijaviti se možete na:

Više informacija možete dobiti putem maila mpuljas@dura.hr ili na mobitel 099 5361 271.

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Popularni Članci