'

POSEBAN DOŽIVLJAJ Organizirano besplatno stručno vodstvo putem multimedijalnog vodiča Kneževog dvora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DURA
Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkim muzejima organizira besplatno stručno vodstvo putem multimedijalnog vodiča Kneževog dvora, u ponedjeljak, 7. listopada  s početkom u 9 sati u Kneževom Dvoru u Dubrovniku.

Radi se o multimedijskom vodiču razvijenom za mobilne uređaje (za platforme Android i iOS) koji je implementiran u Kneževom Dvoru. Mobilna aplikacija nudi samostalno vodstvo za individualne korisnike, a osim audio vodstva sadrži brojne zanimljive priče koje pričaju kostimirani likovi kroz proširenu stvarnost, čiji se videi pokreću putem posebnih stalaka postavljenih u prostoru. Aplikacija detektira broj ljudi u stvarnom vremenu i posjetiteljima prezentira jedan od dva različita narativa. U vrijeme manje posjećenosti Dvora posjetitelji imaju mogućnost pokrenuti dužu verzija audio vodiča s elementima proširene stvarnosti, a u satima veće posjećenosti posjetiteljima se predstavlja kraća verzija multimedijskog vodiča. Na ovaj način stimulira se posjetitelje da dođu u muzej u vrijeme izvan vršnih sati kada im se nudi detaljniji vodič kroz muzej.

Vodič je realiziran u sklopu projekta HERIT-DATA, financiran programom Interreg Med., koji je za cilj imao smanjiti utjecaj ljudskih aktivnosti (turizma) na kulturno naslijeđe, a tom okviru razviti održivo i odgovorno upravljanje turizmom usmjereno prema kulturnom naslijeđu uz korištenje tehnologije i inovativnosti u alatima za upravljanja (Big and Open Data), kao i druge politike i socijalne mjere.

Osim rezultata navedenog projekta HERIT-DATA, bit će predstavljene i nadolazeće projektne intervencije koje će se u Dubrovačkim muzejima provesti kroz projekte COOL NOONS (Interreg Euro-MED) i HERIT-ADAPT (Interreg Euro-MED).

Događaj je organiziran u sklopu „Otvorenih vrata EU projekata“.

Cilj održavanja „Otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

"Planiranim događajima koje organiziramo kroz listopad otvorit ćemo svoja vrata zainteresiranoj javnosti kako bi ih upoznali s uspješno provedenim aktivnostima EU projekata i budućih novoodobrenih projekata koji su u svojim začecima.", napisali su organizator. 

Više o nadolazećim događajima u sklopu „Otvorenih vrata EU projekata“ možete pročitati na linku: https://dura.hr/2024/10/01/pozivamo-sve-zainteresirane-gradane-da-nam-se-pridruze-na-dogadanjima-u-sklopu-otvorenih-vrata-eu-projekata/

S obzirom da je broj grupe ograničen bit će potrebno prijaviti svoj dolazak na email: scavar@dura.hr

Ovisno o broju prijavljenih formirat će se grupe za vođenje.

Popularni Članci