'

OVE SUBOTE LAPAD RUN Trčanjem i hodanjem protiv raka dojke

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lapad Run
Četvrto izdanje humanitarne utrke Lapad Run, kojom se tradicionalno obilježava početak Mjeseca borbe protiv raka dojke, održat će se u subotu, 28. rujna 2024., s početkom u 9:30 sati u Uvali Lapad. Sva su mjesta već popunjena, što potvrđuje sjajan odaziv i podršku ovoj važnoj kampanji.

„Iznimno nas veseli što naše sugrađanake i sugrađani svake godine prepoznaju važnost ove inicijative. Lapad Run objedinjuje rekreaciju i druženje na prekrasnoj lokaciji i podršku širenju svijesti o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke. Dionice od 5 i 10 kilometara, koje se mogu istrčati ili prohodati, prilagođene su svim razinama kondicije, a najvažnija poruka je promicanje zdravlja ”, izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona te dodao kako će 5 eura od svakog kupljenog trkačkog paketa biti donirano Ligi protiv raka Dubrovnik.

Podsjetimo, rak dojke najčešći je oblik raka kod žena. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji otkriva se novi slučaj svaki četvrti dan., dok na razini Hrvatske dnevno u prosjeku otkrije šest novih slučajeva. U većini slučajeva radi se o izlječivoj bolesti ako se otkrije na vrijeme, zbog čega se svake godine poduzimaju brojne aktivnosti kojima se žene potiče na preventivne preglede. 

Jedna od tih aktivnosti je i Lapad Run, koju Du Motion svake godine organizira u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.



PRIVREMENA PROMETNA REGULACIJA PROMETA

Za vrijeme održavanja utrke u vremenu od 9:30 do 11:30 sati privremena prometna signalizacija zabrane prometovanja za sva vozila bit će postavljena na križanju ulice Miljenka Bratoša s ulicom Kneza Domagoja, križanju ulice Miljenka Bratoša s Oraškom ulicom, spoju ulice Miljenka Bratoša s Lapadskom obalom te spoju Riječke ulice i ulice Ivana pl. Zajca.



Popularni Članci