OTVARA SE NEŠTO NOVO U GRADU! Steak & Sea Food Restaurant Nota Bene ponudit će drugačija jela i popust za domaće
Došao je i taj trenutak da vam Nota Bene otvori svoja vrata koja vode prema raskoši svih načina posluživanja i pripreme hrane.
Grad Dubrovnik kao turistička top destinacija sigurno zaslužuje Nota Bene što znači nešto posebno dobro... Danas je jako teško primjenjivati ostale načine posluživanja poput francuskog i ruskog, jer su svi bazirani na bečki način. Upravo Nota Bene obuhvaća sve spojeve ugostiteljstva. Zašto kažu da jela u njih imaju karakter i dušu, jer ih šef kuhinje sa svojim timom priprema s ljubavlju, a što je najvažnije posvečuje svu pažnju tako da mu na sve načine izrazi svoje osječaje. Svako jelo ima svoju priču. Nemojte se iznenaditi ako vam u restoranu Nota Bene kuhar priđe za stol i pripremi vam jelo od samog početka termičke obrade kojeg ste naručili.
Uz bogatu kartu jela Nota Bene vam nudi i kartu vrhunskih vina i pjenušaca s okolnog podneblja, vrhunskih vinara.
Nota Bene razlikuje se od većine ugostiteljskih objekata u Dubrovniku iz razloga što priprema jela s dušom i karakterom. Internacionalna hrana obuhvaćena je i ostalim svjetskim kuhinjama. Na taj način dočarava gostu vlastitu filozofiju ugostiteljstva. Smatraju da će Nota Bene vratiti ono što je Dubrovnik izgubio. Dostojanstvo svakom gostu a ujedno i poslu koje ih sve povezuje.
Karta pokriva različite termičke obrade povrća (Neretvansko povrće) priprema poširano, Julienne...
Šef kuhinje ima svakodnevnu poslovicu da vremena idu nabolje i da samo želi raditi ono što voli i ovim putem poziva sve goste da dođu. Posebno želi istaknuti pastu „Buona Parte“ i ovim putem nam je otkrio nekoliko rečenica vezano za njegovu kartu jela.
Pasta "Bona Parte"
„Prvi put sam se susreo sa ovim jelom u Parizu u jednoj uskoj uličici u restoranu Bona Parte. Jelo samo po sebi se razlikuje od drugih jer se pasta termički obrađuje u samom umaku koji se sastoji od pirjanog crnog sezama, mesa sipe, gambora i frigandoa od tune. Od samog bifteka takozvane glave postoji mali dio koji se zove frigando koji se inače koristi za carpacio odnosno najkvalitetnijin dio tune. Na kraju uz sve mirodije i začine flambiramo konjakom te na taj način jelu budimo požudu i strast. Vrhunsku kombinaciju začinjamo dodatkom umaka od aceta balzamica i meda što jelu daje sigurnost.“
Pohana grdobina na kremi od kopra
„Grdobina sama po sebi je jako inteligenta i osjetljiva riba i kuhar u samoj pripremi joj mora posvetiti veliku pažnju, ljubav, a sama krema od kopra joj dođe kao ljubavnik. Jednostavno se dobro slažu.“
Steak
„Ne vođeni klasičnim izborom ponude steaka odlučili smo se za file mingon, turnedo, chateaubrian, jer upravo na taj način predstavljamo steak house. Naročito želimo naglasiti da težimo pripremi hrane pred gostom gdje bi izdvojili sam steak chateaubrian. Upravo ova jela otkrivaju vrlinu kuhara i čine nas onim što jesmo.
Posebno želim naglasiti da se kod pripreme pasta i rižota sva priprema radi od samog početka termičke obrade od trenutka narudžbe“.
Neretvanski specijaliteti, friška riba, steakovi i ostale delicije osigurat će da svaki pojedinac pronađe nešto za sebe. Glazba uživo svaku večer i to svirka na gitari i violini poradit će na ugodnoj atmosferi.
15% popusta za domaće goste na svu hranu i piće.
Ovim putem pozivaju sve da dođu i uvjere se. Svečano otvaranje restorana je u petak 5. Lipnja u 20 sati. Na dan otvaranja svim gostima odobravaju 30% popusta.
Radno vrijeme restorana: 07 – 01 h
Pere Bakija 11, Ilina glavica, Villa Dard
Rezervacije na tel: 020 321 683
(promo)