NOVI GYPSY TABLE U Dubrovnik stižu najpoznatiji svjetski chefovi karipske kuhinje
Zagreb, 26. svibnja 2016.–Nakon zagrebačkog izdanja održanog u prosincu prošle godine, poznato “lutajuće” gastro-događanje Gypsy Table vraća se u petak, 9. lipnja u Dubrovnik. Ovoga puta Gypsy Table dovodi sa sobom i chefove iz Miamija i Barcelone koji će vas, zajedno s hrvatskim timom kuhara, povesti put Kariba.
Ako volite vrhunsku hranu začinjenu dobrom dozom egzotike i iznenađenja, neobične ambijente i neponovljive večere, Gypsy Table će vas jednostavno oduševiti. Lokacija održavanja je uvijek tajna, ali nikad obična – riječ je redom o neočekivanim i posebnim mjestima. Uz izbor lokacije, jednaka pažnja se pridaje i izradi jelovnika na kojem se isto jelo nikada ne pojavljuje dvaput. Također, svaki Gypsy Table predstavlja se pod okriljem nove teme i uz nove gostujućechefove. Ono što je sigurno je da iznenađenja na ovom stolu ne nedostaje.
Uz Richarda Gruicu, osnivača i voditelja te jednog od glavnih kuhara Gypsy Tablea, koji je rođen na Jamajci i čija je specijalnost upravo karipska / fusion kuhinja, svoju viziju karipskih okusa na gypsystol će ovoga puta staviti i Cindy Hutson iz Miamija, jedna od ponajboljih svjetskihchefova karipske kuhinje. Hutson je vlasnica nekolicine restorana (nerijetko proglašavanih najboljima)iautorica nagrađivanih koncepata u Americi, a o njoj su hvalospjeve pisali ugledni svjetski časopisi kao što su The New York Times, London Times, Esquire, Condé Nast Traveler i Chef magazine.
Njima će se pridružiti i Joel Serra, jedan od najznačajnijih influencera na svjetskoj gastro-sceni, osnivač projekta Papa Serra Culinary Adventures u sklopu kojih godinama kreira originalna gastro-iskustva po Barceloni, ali i diljem svijeta; otvara razne klubove za večeranje, surađuje na spektakularnim pop-up