'

Nacionalni program „Rođeni za čitanje“ predstavit će se u Stonu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U organizaciji Narodne knjižnice Ston , Općine Ston i Turističke zajednice općine Ston, u subotu 14. rujna u 18 sati u Kneževom dvoru u Stonu, predstavlja se Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi Rođeni za čitanje.

Program je pokrenulo Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Ministarstvom zdravstva uz podršku Hrvatskog pedijatrijskog društva i Hrvatskog društva za socijalnu i preventivnu pedijatriju. Program će predstaviti  idejna začetnica programa prim. mr. sc. Marija Radonić, dr. med. spec. pedijatar koja će govoriti o važnosti čitanja djeci od najranije dobi s ciljem razvoja rane pismenosti.

Prilikom ovog susreta djece, roditelja, odgajatelja, učitelja, pedijatara i knjižničara, sudionicima će biti podijeljeni primjerci slikovnice odabrane za program Rođeni za čitanje: Bebe su super, (6 mjeseci – 1,5 godina), autorice Ivane Guljašević Kuman i ilustratora Bruna Kumana kao i Moj medo Ivane Musić (za dob od 1,5 godine do 3 godine).

"Pozivamo sve stanovnike Stona i Pelješca na druženje s dr.Radonić i ovim lijepim slikovnicama u subotu 14. rujna u 18 sati u Kneževom dvoru u Stonu!", napisali su organizatori. 

Popularni Članci