Na Svjetski dan glazbe očekuju vas koncerti u gradu, donosimo ure i lokacije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u nedjelju, 21. lipnja, u gradu Dubrovniku na različitim lokacijama održat će se niz bogatih glazbenih događanja, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika. 

Jubilarnu desetu godinu zaredom na prvi dan ljeta, 21.lipnja u pet sati ujutro u amfiteatru na Srđu, održat će se tradicionalni koncert „Pozdrav ljetu“ Ane Rucner, a poznate skladbe klasične i popularne glazbe izvest će uz pratnju svestranog i karizmatičnog hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića.

U 11 sati ispred Kneževog dvora,  koncert će održati mješoviti zbor Libertas pod vodstvom dirigenta Viktora Lenerta, s raznovrsnim repertoarom od evergreena do duhovne glazbe te zbor i orkestar Umjetničke škole Luka Sorkočević pod dirigentskom palicom Slobodana Begića.

Posljednja glazbena poslastica u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, povodom Svjetskog dana glazbe, održat će se ispred crkve sv.Vlaha, gdje će s početkom u 20.30 sati snage udružiti ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Folklorni ansambl Linđo i Dubrovački simfonijski orkestar.  Folklorni ansambl Linđo priprema nastup svog tamburaškog orkestra pod vodstvom voditelja orkestra Enesa Omerčahića kao i nastupe mješovite i muške klape (a capella i uz instrumentalnu pratnju) pod vodstvom voditelja zbora Vedrana Ivankovića. Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će sa svojim gudačkim sastavom pod vodstvom violinistice Mirabai Weismehl Rosenfeld, a izvesti će djela Vivaldija, Boccherinija i Brittena, ali i nekoliko svima dobro poznatih brojeva iz popularnog repertoara. Ispred orkestra nastupit će i Brass kvartet DSO-a u sastavu Damir Butigan, Toni Kusar, Martin Hrćan i Džemal Cakić te udaraljkašica Karmen Pervitić, stoji u pozivu TZ grada Dubrovnika. 

Popularni Članci