MIRISNI VIKEND 'USKRSA U PRIMORJU' Glazbeni nastupi, seoske igre, domaći proizvodi, pješačenje do jezera

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Idući vikend, 1. i 2. travnja 2023., rezervirajte za posjet dubrovačkim gornjim selima gdje će se održati manifestacija ''Uskrs u Primorju 2023.'', uz brojna događanja, od seoskih igara, glazbenih nastupa, prodaje domaćih proizvoda, gasto ponudu lokalnih OPG-ova do aktivnog boravka u prirodi uz otkrivanje skrivenih kutaka dubrovačkih sela.

Dvodnevni program počinje u subotu 1. travnja s dvije pješačke ture ''Putevima naših predaka''. Prva je Osojnik – Ljubač, duga 4 kilometra, a druga ''oraška'' od Vrtova sunca do atrakcije akumulacijskog jezera te povratak i susret ispod platana, duga oko 2 i pol kilometra. Obje kreću u 13 sati, uz stručno vodstvo, a potrebno se prethodno prijaviti, do četvrtka 30. ožujka, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr. Osiguran je i besplatni prijevoz autobusima Libertasa, s polaskom s Pila u 12:30 sati, uz zaustavljanje na stanicama Tommy, Robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica.

Tko želi naučiti plesti pomice i pengati jaja radionica će biti organizirana u poslijepodnevnim satima u subotu, od 15 do 18 sati u Ljupču, ispred Doma. Tu će se moći kupiti i domaći autohtoni proizvodi lokalnih OPG-ova, poput poma, pinica, penganih jaja, meda, ulja, vina, povrća, rogača, džemova, prirodnih melema, sadnica te  prigodni uskrsni ukrasi Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj'.  I za ovo događanje organiziran je besplatni prijevoz autobusima Libertasa, s polaskom u 14:30 sati s Pila i u 18:00 povratak s Ljupča nazad.

Ljubač će u subotu popodne odzvanjati glazbom, od onih najmlađih iz KUD-a ''Marko Marojica'' Župa Dubrovačka i KUD-a ''Sveti Juraj'' Osojnik do Ženskog vokalnog ansambla VALDINOCE Orašac, Trija Estam, Limene glazbe Zaton i DJ-a Vjeverice.

Drugog dana, u nedjelju 2. travnja, u 15 sati na Osojniku počinju seoske igre za djecu, žene i muškarce. Sposobnost i snaga moći će se okušati u tradicionalnim igrama poput trčanja u vrećama, nošenja jaja na kuhači, potezanja konopa, a sve uz pratnju DJ-a Vjeverice, dok je u 17 sati dodjela nagrada i koncert grupe Viva.

A kome je draže sjesti i jesti, seoska domaćinstva gornjih dubrovačkih sela (Musladin - Ljubač, Laptalo – Gromača, Koraćevo – Orašac i Knez – Pobrežje) pozivaju vas sve subote i nedjelje u travnju da u njih objedujete, uz posebnu ponudu jela i prethodnu rezervaciju.

Program ''Uskrs u Primorju'' organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednice grada Dubrovnika i pozivaju (zovu Vas) u đir i uživanje u zelenom i mirisnom  okruženju dubrovačkih Gornjih sela.

Popularni Članci