MEDITERANSKI SAJAM STIŽE U DUBROVNIK Očekuju vas bogata ponuda, gastro show, zabava, a mi imamo detaljan program

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, održat će se po 21. put, a trajat će od 15. do 19. ožujka u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. I ovaj put sve zainsteresirane očekuje bogata sajamska i zabavna ponuda uz gastro show poznatih kuhara od Italije do Turske. Ulaz na sajam je besplatan, a program možete pogledati u nastavku. 

Velika kongresna dvorana Mistral

Dolazak, smještaj i raspoređivanje izlagača do 15:00

15:00 - 19:00  dolazak posjetitelja (kupaca, poslovnih partnera i sl.)

PRVI DAN

četvrtak, 16. ožujka 2023.

09:00   Početak rada Sajma

19:00   Završetak rada Sajma

DRUGI DAN

petak, 17. ožujka

09:00   Početak rada Sajma

9:30 RADIONICA / DVORANA Boreas

„Ugradnja solarne elektrane i proizvodnja vlastite energije te postupak prijave na natječaj s mogućnošću sufinanciranja“,

Hrvatska gospodarska komora

Radionica će dati osnovne informacije o tržištu električne energije, o zakonskoj regulativi, o tehničkim preduvjetima te načinu priključenja solarnih elektrana, ali i o izvorima za sufinanciranje izgradnje integriranih solarnih elektrana.

Predavači: HEP Opskrba, HEP ODS, Elektrojug Dubrovnik te Centar za inovacije i EU projekte, HGK

10:00 PREDAVANJE / DVORANA Levantera

„Mogućnosti financiranja ulaganja u razvoj i tekuće poslovanje“

Hrvatske banka za obnovu i razvitak

Predstavljanje obuhvaća aktualne programe HBOR-a, a posebno mogućnost korištenja sredstava financijskog instrumenta Nacionalni plan oporavka i otpornosti, kao i mogućnosti financiranja obrtnih sredstava sukladno uvjetima programa Obrtna sredstva COVID ruralni razvoj te Obrtna sredstva Kriza 2022 – mjera.

Predavačica: dr. sc. Mira Krneta voditeljica Područnog ureda za Dalmaciju, Sektor kreditiranja.

12:00 - Svečanost otvorenja sajma  ispred velike kongresne dvorane Mistral

Voditeljica programa: Suzi Sokol

12:30 - 14:00  Kulturno umjetnički program:                                                                                             

KUD "SV. Juraj Osojnik", balanje tradicionalnog kola linđa, Klapa Laus, Glazbeni sastav "Prijatelji" i ženska klapa Bisernice Boke iz Kotora.

Gastro show popularnih kuhara:

Ivana Pažanina, Tomislava Špičeka, Veljka Barbijeria, Vlaste Mandić iz Kotora, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa te Gijanfranca Crepaldia, gastro majstora iz Italije koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.

13:00 Okrugli stol

„Stanje i perspektive poljoprivredne proizvodnje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“

Organizator: HGK – ŽK Dubrovnik

Sudionici okruglog stola:

  1. Ministarstvo poljoprivrede
  2. Hrvatska gospodarska komora
  3. Dubrovačko-neretvanska županija
  4. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju
  5. Odbor za poljoprivredu Sabora RH
  6. Poduzetnik 

Teme okruglog stola:

Razmatranje prepreka intenzivnijem razvoju poljoprivrede, problemi imovinsko pravnih odnosa – ima li vizije i volje za početi rješavati ovaj osnovni kamen spoticanja?

Državno zemljište – upravlja li država njime na adekvatan način, ugovori s vlasnicima – vrijeme i uvjeti na koje se potpisuju, jesu li destimulativni za ozbiljnije ulaganje korisnika?

Zašto je produktivnost hrvatske poljoprivrede tako niska, a trenutni postotak iskorištenosti EU sredstava slab?

Plasman proizvoda kroz turizam – zašto se u hrvatskim hotelima i restoranima konzumira uvezeno voće i povrće?

Bi li otkupni i distributivni centar u DNŽ mogao riješiti problem slabe zastupljenosti domaće poljoprivredne proizvodnje u turizmu?

19:00   Završetak rada Sajma

TREĆI DAN 

Subota, 18. ožujka 

9:00  Početak rada Sajma

10:00 Uključivanje Sajma u program Hrvatskog radija, Radija Dubrovnik

Kulturno umjetnički program

Klapa Laus iz Dubrovnika,

Voditeljica programa: Suzi Sokol

19:00 Završetak radnog dana Sajma

ČETVRTI DAN    

nedjelja, 19. ožujka

9:30   Početak rada Sajma

Posljednji dan ugodnog druženja sa izlagačima  (možebitna iznenađenja)

17:00  Zatvaranje Sajma  

Popularni Članci