Medicinska škola poziva građane na mjerenje tlaka i šećera u krvi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Povodom Dana škole i Međunarodnog dana sestrinstva u četvrtak, 12. svibnja Medicinska škola poziva sve zainteresirane građane na mjerenje krvnog tlak i kontrolu šećera u krvi.

Akcija će se održati od 9 do 12 na dvije lokacije: u dvorištu Medicinske škole te ispred OB Dubrovnik (ulaz ispred fizikalne).

Osim ove akcije, učenici i nastavnici pripremili su i sportski program u kojem će se igrati žensko školsko prvenstvo u nogometu, sa završnom, revijalnom utakmicom nastavnica protiv školskih prvakinja. Moto je sportskog programa„U zdravom tijelu zdrav duh“.

Program će upotpuniti i učenice završnih razreda koje će u okviru prakse posjetiti Odjel pedijatrije u bolnici i čitajući pripovijetke, mališanima uljepšati dan.

Akcijom mjerenja krvnog tlaka i kontrole šećera u krvi učenici i djelatnici Medicinske škole nastoje potaknuti i osvijestiti ljude o važnosti redovite kontrole i svakodnevne brige o svom zdravlju i to upravo na dan posvećen jednoj od najplemenitijih i najvažnijih profesija u svijetu, onoj sestrinskoj.

Iz škole poručuju da će ovakvih akcija biti još i više te žele svim sadašnjim, ali i budućim sestrama i medicinskim tehničarima sretan Dan sestrinstva.

Popularni Članci