'

'LIONSICE O LJUBAVI GOVORE' U nedjelju večer ljubavne poezije na Lastovu uz humanitarni program

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Lions klub Sveti Vlaho – Dubrovnik i Turistička zajednica Općine Lastovo organiziraju humanitarni program „Lionsice o ljubavi govore“ koji će se održati u nedjelju 1. rujna od 21 h u dvorištu Palaca.

"Dugi niz godina fina nit prijateljstva povezuje Lions klub sv. Vlaho i Lastovo, a ove nedjelje od srca pozivamo sve drage Lastovce i njihove goste da nam se pridruže u večeri ljubavne poezije. Članice dubrovačkog kluba interpretirat će neke od najljepših svjetskih stihova o ljubavi po izboru Brigite Masle Dražinić, a uz klavirsku glazbenu pratnju Branka Nikolića. Bezvremenski stihovi Nerude, Parun, Preverta, Lorce, Hemingwaya, Tomaša, Simonova, Dedića, Rilkea, Bukovskog, ali i isječci iz pisama koje su pisali  Nietzche i Heideger, Beethoven i Mozart pa i Bonaparte, uvest će nas u ljubavnu čaroliju, neke potaknuti na razmišljanja o ljubavi, neke rastužiti, a neke  i nasmijati.

Program je nastao uz Dan čitanja na glas (7. veljače) i povodom Valentinova (14. veljače), a prvo javno čitanje bilo je u veljači 2024. godine. Šest žena za sebe u šali kažu da su najhrabrije Lionsice, jer su dugogodišnju ideju da predstave ljubavnu poeziju na način kako je one doživljavaju i ostvarile.

Svi humanitarni prilozi su namijenjeni Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ na Lastovu za nabavku brzih testova D dimera, CRP i Troponina.

Lions klub Sv. Vlaho humanitarna je organizacija čije je djelovanje usmjereno na pomoć u zajednici, a ove je godine deseti pa time i obljetnički pohod dubrovačkih Lionsa Lastovu, otoku koji svakoga tko na njega kroči osvoji svojom ljepotom i nekom sačuvanom čednošću. Još je jedan poseban razlog povezanosti i poštovanja s kojim dolaze na lastovske obale - uspomena na dragog člana, maestra Iva Dražinića na čiji grob već devet godina polažu cvijeće. Rođeni Lastovac i zaljubljenik u svoj zavičaj, 2015. godine iznenadno je preminuo upravo na otoku koji ga je činio sretnim.



Uz Lions klub Sveti Vlaho iz Dubrovnika, osnovan 25. listopada 1990. godine, vezuje se i početak lionizma u samostalnoj Republici Hrvatskoj. Glavni cilj i svrha velike lajonističke obitelji u cijelom svijetu pružanje je humanitarne pomoći te dobrovoljno i nesebično pomaganje potrebitima. Fokus Lionsa je na pomoći slijepim i slabovidnim osobama, prevenciji i pomoći oboljelima od dijabetesa, pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti, prevenciji protiv ovisnosti, smanjenju gladi u svijetu i očuvanje okoliša.

U skladu s navedenim, klub usmjerava svoje humanitarne aktivnosti u zajednici u kojoj djeluje. Kroz 34 godine rada stipendirao je nadarene učenike i studente slabijeg imovinskog stanja, donirao za liječenje, rehabilitaciju i nabavku potrebne medicinske i ostale opreme bolesnoj djeci, sudjelovao u očuvanju okoliša te u zajedničkim akcijama s Distrikrom Lions Hrvatske", priopćili su.

Popularni Članci