test

Kultni naslovi 'Velo misto' i 'Veliki Gatsby' te novi glazbeni programi na 74. Dubrovačkim ljetnim igrama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DLJI
Na radost festivalske publike, u online prodaji od danas su i ulaznice za nove programe nadolazećih 74. Dubrovačkih ljetnih igara, dostupne za kupnju na mrežnim stranicama festivala www.dubrovnik-festival.hr te putem servisa www.ulaznice.hr. Osim za nove glazbene i plesne programe, u prodaji su ulaznice za najnoviju hit predstavu Velo misto zagrebačkog Kazališta Komedija, nastalu prema legendarnom djelu antologijskog autora Miljenka Smoje, koja je premijerno prikazana početkom ožujka u Zagrebu.

U godini kada se slavi stoti rođendan Miljenka Smoje, junaci njegova Velog mista zaživjeli su na pozornici kazališta u režiji Marine Pejnović, koja je i adaptirala roman, a festivalska publika ovu će uspješnicu imati priliku pogledati 22., 23. i 24. kolovoza na taraci tvrđave Revelin. 

Na Revelin stiže i jedna plesna senzacija, Hrvatsko narodno kazalište u Splitu gostuje s hvaljenim baletom Veliki Gatsby u koreografiji i režiji Lea Mujića. Literarno remek-djelo Francisa Scotta Fitzgeralda, smješteno je u New York tijekom Doba jazza i ludih dvadesetih godina prošlog stoljeća, a u ovoj baletnoj priči dubrovačka će publika uživati 2. i 3. kolovoza. 

U online prodaji su i ulaznice za još pet glazbenih programa koji će se održati na 74. Igrama, u atriju Kneževa dvora nastupit će nagrađivani gitarist Krešimir Bedek, zatim trio u sastavu Latica Anić, Krešimir Starčević i Marco Graziani, Dubrovački simfonijski orkestar muzicirat će sa sopranisticom Josipom Bilić pod ravnanjem maestra Valentina Egela, a njemački violončelist Eckart Runge nastupit će s pijanisticom Martinom Filjak i saksofonistom Gordanom Tudorom. Koncertni program u Dvoru zatvorit će violončelistica Kajana Pačko i pijanist Danijel Detoni. 

Folklorni ansambl Linđo nezaobilazan je dio festivalskog programa, a ulaznice za tri Linđova nastupa već su u online prodaji.

Lokalna prodaja u Festivalskoj palači bit će otvorena u lipnju, gdje će se i ove sezone moći ostvariti sljedeći popusti: 10% uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama, uz mogućnost obročnog plaćanja za iznose iznad 70 €. Ponovno će biti dostupan i poseban popust za stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije koji će uz predočenje osobne iskaznice pri kupnji na blagajni moći ostvariti popust od 30% te dodatnih 10% pri plaćanju Mastercard i Maestro karticama. Kupnjom ulaznica za dvije dramske, odnosno tri glazbene izvedbe, ostvaruje se gratis

Popularni Članci