VELIKA PROMOCIJA ZA ŽUPSKI KRAJ KUD Marko Marojica sudjeluje na Oktoberfestu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
KUD Marko Marojica iz Župe Dubrovačke od 16. do 19. rujna odlazi u Munchen na Oktoberfest. Velika je to čast i zadovoljstvo za ovo društvo koje svojim kontuinuiranim radom već 47 godina promiče i čuva običaje i plesove župskoga kraja, te ih ponosno predstavlja diljem Hrvatske i svijeta.

KUD Marko Marojica pomno je pripremio svoju prezentaciju te je pozvan na foklorni mimohod dug sedam kilometara koji će se održati 17. rujna na ulicama Munchena.

Ovom prigodom, umjetnički voditelj KUD Marko Marojica Mateo Čanić je izjavio: “Iznimno smo ponosni i sretni da smo uopće uspjeli biti odabrani u ovako elitno društvo, na događaj koji okupi oko 6 milijuna ljudi godišnje. Predstavit ćemo Župu i Dubrovnik na najbolji mogući način kako mi to znamo – u originalnim nošnjama, s balima i pjesmom. Ispred nas je zahtjevna sezona, ali ujedno i period priprema za Oktoberfest. Ovo nam je ogromno priznanje za sav naš rad, trud i ljubav koju svi skupa ulažemo u ovaj KUD.“

Oktoberfest je jedan od najposjećenijih i najpoznatijih festivala nas svijetu koji se kontinuirano održava od 1810. godine. Ovaj festival svijet percipira po hektolitrama piva koje se popije za vrijeme njegovog održavanja, no malo je poznata činjenica da je to ujedno i jedan od najvećih folklornih festivala na svijetu. Sam proces prijave vrlo je rigorozan i zahtjevan, a na ovoj svjetskoj smotri sudjeluje oko 200tinjak, većinom njemačkih društava, a ukupno se svake godine prijavi oko tridesetak tisuća zainteresiranih.

 „Član sam ovog KUD-a kao i cijela moja obitelj već dugi, dugi niz godina i ovo je uistina kruna moga bavljenja foklorom. Neizmjerno sam ponosan da imam čast voditi ovaj KUD na ovako jedno nevjerojatno događanje kao njegov predsjednik. Veselimo se pripremama i jedva čekamo rujan!“ – kazao je Marin Srijense, predsjednik KUD-a Marko Marojica.

Popularni Članci