Hezonja će nakon pet godina ponovno biti dio hrvatske reprezentacije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot
Posljednje je minute u hrvatskom dresu Mario Hezonja odigrao još u kolovozu 2016. godine, u četvrtfinalnom porazu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Uslijedila je potom dugogodišnja trakavica i sukob, ili nesporazum, bolje rečeno, na relaciji Hezonja-izbornik-Hrvatski košarkaški savez.

Olimpijski se plamen ponovno upalio, kao i Hezonjina želja za nastupom u hrvatskoj reprezentaciji. Prema neslužbenim informacijama Sportskih novosti, i njegovo bi se ime trebalo naći na sutrašnjem popisu Veljka Mršića, prenosi Telesport.

Bit će to šira lista odabranih za kvalifikacijski turnir u Split, koji počinje 29. lipnja. Veliko i važno je to pojačanje za Hrvatsku, u lovu na novi nastup na Olimpijskim igrama, kao i nagrada Hezonji za odlične partije u Panathinaikosu

Konačan je rasplet povoljan za sve uključene strane, a rezultat je nedavnih razgovora samog izbornika i igrača. Posebice ako budu uspješni naši reprezentativci na Zapadu NBA lige, jer i Bojan Bogdanović i Dario Šarić, pa i Ivica Zubac važan su dio naše izabrane vrste, ali i s velikim ambicijama u doigravanje najjače svjetske košarkaške lige.

Okupljanje reprezentacije će biti 8. lipnja u Opatiji, a potom će u Rijeci i Ljubljani odigrati pripremni dvomeč protiv Slovenije. Nakon toga, igrači se sele u Split, gdje će prije kvalifikacija odigrati dvije utakmice čekaju dva ogleda s Portorikom.

Podsjetimo, naša je reprezentacija smještena u grupu s Tunisom i Brazilom, vodeće dvije momčadi krenut će potom u borbu za jedno mjesto u Tokiju s najboljim ekipama iz druge skupine. Bit će to netko iz trolista Njemačke, Rusije i Meksika.

Popularni Članci