EDUKACIJA I NATJECANJE U KONAVLIMA Traži se najbolja kobasica dubrovačkog kraja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
„Gusti od kobasica“ edukacijsko - natjecateljski gastro događaj održat će se u subotu, 15. veljače 2020. godine u Mlinici Pišta (Donja Ljuta 19) u Ljutoj. 

Edukaciju, "Tehnologija proizvodnje kobasica" koja počinje u 17:00 sati vodi predavač dr. sc. Mario Bratulić, a natjecanje u izboru za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja započinje u 19:00 sati. U programu sve posjetitelje očekuju  zabavni i gastronomski sadržaji uz degustaciju kobasica. Program će završiti proglašenjem pobjednika, dodjelom diploma, pehara i novčanih nagrada. Ulazak na edukaciju i degustacije je slobodan za sve posjetitelje. 

Posebno se pozivaju svi zainteresirani proizvođači domaćih kobasica da donesu uzorke i sudjeluju u prvim Gustima od kobasica. Preuzimanje uzoraka održat će se također u subotu i to u vremenu od 16:30 do 19:00 sati u Mlinici Pišta. U izboru za najbolju domaću kobasicu „Gusti od kobasica“, Konavle 2020. godine  mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice a pobjednike očekuju vrijedne nagrade uz presižnu titulu „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“. 

Gusti od kobasica nastavak je aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda. Edukacija se provodi uz potporu Ministarstva turizma u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja".

Sve dodatne informacije možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

Popularni Članci