Građani, isprobajte svoje motorističke sposobnosti na poligonu sigurne vožnje!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petra Srebrović
Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik nastavljaju sa svojim preventivno-represivnim aktivnostima te će tako sutra, 25. ožujka s početkom u 16 sati u Gospinom polju postaviti poligon sigurne vožnje za motocikle, prvi takav na području ove Županije.

Poligon sigurne vožnje namijenjen je vozačima koji su nedavno položili vozački ispit za motocikl, vozačima u procesu polaganja istog ili vozačima koji smatraju da trebaju nadograditi svoje vozačke vještine, kao i članovima moto udruga.

Poligon sigurne vožnje također pruža mogućnost vozačima koji su u procesu polaganja vozačkog ispita da, uz stručno vođenje, svladaju i izvježbaju elemente s poligona vozačkog ispita poput: osmice, slaloma, kontroliranog pravilnog kočenja, držanje ravnog pravca i sl.

Također, u sklopu održavanja poligona predavanje će održati i predstavnik Centra vozila RH na temu tehničke ispravnosti vozila, dok će na tmu pružanja prve pomoći vozačima mopeda i motocikla predavanje održati djelatnici SHMP Dubrovnik.
 
Plan i program održavanja:
 
16.00 sati - otvaranje poligona,
16.10 sati - održavanje predavanja SHMP Dubrovnik,
16.30 sati – predavanje od strane predstavnika CV-a,
16.45 sati – poligon sigurne vožnje uz instruktore Auto škole i djelatnika PPrP Dubrovnik
17.15 - druženje u prostorijama  Moto kluba "Libertas riders".
 
"Pozivamo građane da sutra u navedenom terminu posjete Gospino polje i isprobaju svoje motorističke sposobnosti.
 
Također pozivamo sve zainteresirane medije da poprate navedenu aktivnosti i na taj način daju svoj doprinos sigurnosti u prometu," stoji u priopćenju policije. 

Popularni Članci