/* */

GOOD FOOD FESTIVAL Arancini, Stonski makaruli, vino, sir i dobar jazz

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Petak 24. listopada donosi niz zanimljivih programa Good Food Festivala Dubrovnik 2014. Lijepo jesensko vrijeme i pregršt interesantnih događanja  dovoljan su povod za šetnju Gradom s Mapom za sladokusce u ruci i kušanje slatkoga. 

Povirite kako se čini Stonska torta od makarula, kušajte Plavac Mali uz bokunić sira, provedite ugodnu večer u lijepom društu u nekom od 28 restorana na cijelom području grada - Amfora; Arsenal; Eastwest Beach Club; Dalmatino; Domino; Gusta me; Jezuite; Klarisa; Kopun; Mimoza; Nishta; Nostromo; Otto; Orsan; Pantarul; Poklisar; Pupo; Porat bar & grill; Porat -Hilton; Ragusa 2; Rozario; Sebastian; japanski restoran Shizuku; Stara loza; Taj Mahal - Grad; Taj Mahal - Lero; Trattoria Tezoro; Spaghetteria Toni.

Sutra, u petak 24. Listopada u 10 sati ujutro nastavljaju se radionice Humanitarne udruge „Deša“  i pokazivanjem kako se spravljaju arancini, a u 10.30 sati u Restoranu Arsenal  bit će prezentacija Stonske torte ili Stonskih makarula.

 Stonska torta je jedno od izvornih, renesansnih slatkih jela u kojem se prepoznaju tipične namirnice mediteranske kuhinje i ovog podneblja. Kako pripremiti tradicionalnu Stonsku tortu od makarula pokazat će najbolji!  U  poznatom  restoranu “Kapetanova kuća“ pripremaju jednu od najboljih stonskih torti po receptu Lidije Kralj, vlasnice restorana i renomirane kuharice.Kapetanovu kuću predstavit će  član obitelji Kralj i šef kuhinje Josip Majić, a prof. Josip Žuvela ispričat će zanimljive pojedinosti koje se vežu za ovu vrhunsku tortu.

„Vino, Sir i Jazz“ od 18 do 22 sata ispred Sponze kad će se kušati neka od najboljih vina našeg kraja u organizaciji TZ Grada Dubrovnika  i Udruge Plavac mali, - Pelješki vinski puti s vinarijama PZ Putnikovići, PZ Pelješki vrhovi-Janjina, Vinarija Matković - Potomje, Vinarija Boris Violić - Potomje, Rota vina - Kuna Pelješka. Na kušnju će biti ponuđena vrhunska i kvalitetna vina: Plavac mali, Dingač, Rukatac. Bit će ponuđen i svježi kravlji sir , nagrađivani proizvod OPG Kukuljica iz Konavala, a sve uz odličnu jazz glazbu i besplatno!

Danas započinje i kino program s tematikom hrane i gastronomije u Kinu Visia, u 17.30 sati na rasporedu je dokumentarni filma „Hrana d.o.o.“ , a u 19. 15 sati igrani film „Soul Kitchen“.

Očekujemo Vas i sutra na manifestaciji Good Food Festival Dubrovnik 2014. !

Popularni Članci