Godišnjica zajedničkog rada uz praizvedbu Rođendanske uvertire Alfija Kabilja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Damil Kalogjera
U Kneževom dvoru, u četvrtak 9. rujna u 21 sat, na festivalu Dubrovnik u pozno ljeto Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek održat će svoj slavljenički koncert povodom 15 godina zajedničkog rada. Koncert je organiziran u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik.

Na bogatom i raznolikom programu očekuju nas izvedbe djela slavnih klasičnih i modernih skladatelja poput Debussyja, Stravinskog, de Falle, Gershwina i Piazzolle. Koncert će zaokružiti praizvedba Rođendanske uvertire našeg velikog skladatelja Alfija Kabilja – djela koje daje dodanu notu obljetnici zajedničkog umjetničkog rada. 

D&B Piano Duo već su prvim zajedničkim nastupom 2006. u Lausannei ostvarili golem uspjeh, oduševivši švicarsku publiku i kritiku svojom izvedbom djela za dva klavira Rahmanjinova i Bernsteina. Otkad su se upoznali tijekom studija na Konzervatoriju u Lausannei, pod mentorstvom glasovitog švedskog pijanist Dag Achatz, popularnost im neprekidno raste nizom nastupa diljem svijeta. Glazbena kritika redovito ističe „briljantnu virtuoznost njihovog dijaloga“.

Repertoar im se sastoji od originalnih djela kao i obrada za dva klavira i klavir četveroručno, a redovito izvode i djela suvremenih skladatelja od kojih su neka posvećena upravo njima. Profesori su na glazbenom konzervatoriju Katarina Gurska u Madridu i održavaju majstorske tečajeve u mnogim zemljama. Svojim interpretacijama i zajedničkim skladbama oduševljavaju publiku, popularizirajući klasičnu glazbu.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti na broj 091 613 7314.

Popularni Članci