GLAZBENA KOMEDIJA Rifovi revolucije stižu u Dubrovnik!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Rifovi revolucije su glazbena komedija, prvi hrvatski film ovog žanra nakon podosta vremena. U sklopu svoje proljente turneje, stiže i u dubrovačko kino Visia.

Film ima elemente akcije, znanstvene fantastike i sve što pravi žanrovski film mora imati. Radnja ide ovako: Genijalni gitarist Ray čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu, suprotstavlja se Dr. Zempu, vlasniku agencije koja ubire muzički porez i terorizira građane. Oko Rayovog benda 'Razor Jet' okuplja se pokret otpora. Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva kuju pakleni plan da 'Razor Jet' pretvore u boy band i tako unište njihov 'rokenrol modžo'.

Duboravačka premijera filma bit će održana 12. travnja u kinu Dvorana Visia na Stradunu, uz dolazak redatelja Jurice Hižaka i producentice Nataše Kubiček. Autor filma Jurica Hižak, inače fakultetski profesor, kojem je ovo već sedmi film, ali prvi dugometražni, osnivač je Trash Film Festivala i zavšio je Blankovu filmsku školu uz mentorstvo akademske redateljice Sonje Tarokić.

Rifovi revolucije su snimani duže od tri godine, uglavnom na lokacijama u Varaždinu i okolici, a u filmu nastupa preko 100 glumaca, redom naturščika, volontera. Prikazani su na njujorškom Shockfestu i regionalnim festivalima (ormoškom Grossmann film festivalu, vinkovačkom DORF-u i  beogradskom Dok'n'Ritmu), a ovog ljeta putuju i na talijanski FilMuzik Arts festival gdje su osvojili glavnu nagradu. Osim Dubrovnika, film će gledatelji moći pogledati i u Karlovcu (19.04.), Šibeniku (20.04.) te Ivancu (30.05.)

Više o filmu možete pročitati na Facebook stranici, ali i na IMDB-u.

Trailer filma, možete pogledati na Youtubeu -> https://www.youtube.com/watch?v=NJ259Lj-E2



Popularni Članci