DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR: Još jedan odličan ruski violinist u Gradu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert sutra, u petak 10. lipnja, a ugostit će jednog od najboljih ruskih violinista današnjice – Maxima Fedotova, u atriju Kneževog dvora!

Orkestar će nastupiti pod ravnanjem hrvatske dirigentice Marije Ramljak, dok će kao solist nastupiti ruski violinist, „briljantni umjetnik i savršen majstor violine“, Maxim Fedotov. Europski mediji nazivaju ga „ruskim Paganinijem“, a dobitnik je velikih međunarodnih violinističkih natjecanja. Profesor je violine na moskovskom konzervatoriju, nastupa s vodećim svjetskim orkestrima i poznatim dirigentima. Od svog oca, glasovitog sanktpetersburškog dirigenta Viktora Fedotova, naslijedio je potencijal, a veliko koncertno iskustvo dovelo ga je do uspješne dirigentske aktivnosti. Tako je od 2003. godine Fedotov stalni dirigent ruskog simfonijskog orkestra a 2006. godine postaje umjetnički ravnatelj i šef dirigent moskovskog simfonijskog orkestra („Ruska filharmonija“) s kojom i danas surađuje.

Marija Ramljak diplomirala je dirigiranje 2000. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi maestra Pavla Dešpalja, a poslijediplomsko usavršavanje na uglednoj budimpeštanskoj akademiji “Franz Liszt” u klasi maestra Tamasa Gala. Dobitnica je 3. nagrade na 12. Internacionalnom dirigentskom natjecanju u Budimpešti sa DUNA Simfonijskim orkestrom i Mo. Michael Dittrichom. Dirigirala je Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom itd. te bila zborovođa za pojedine projekte orkestra i zbora HRT-a.

Na programu su djela L. van Beethovena: Koncert za violinu i orkestar u D duru i Simfonija br. 7 u A duru.

Početak koncerta je u 21 sat, a ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, te www.ulaznice.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.

Popularni Članci