DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR NAJAVLJUJE: Dirigent Noam Zur i hornist Toni Kursar

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje posljednji koncert u ovom mjesecu - u petak 30. listopada i to u suradnji s Lions klubom Libertas.

Ovom prilikom orkestrom će ravnati izraelski dirigent Noam Zur s kojim orkestar često i vrlo uspješno surađuje pa je maestro Zur tako ove godine bio glazbeni dirigent Međunarodnog glazbenog festivala „Tino Pattiera“ koji je okupio kvalitetne operne izvođače u Knežev dvor i priredio festival za pamćenje. 

Kao solist će nastupiti Toni Kursar, prvi hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra i član Lions kluba Libertas, a odsvirat će dubrovačku praizvedbu Koncerta za rog i orkestar Dubrovčanina Periše Obradovića. Toni Kursar dobitnik je prvih nagrada na državnim natjecanjima tijekom svog školovanja, 2004. godine je primio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu te nagradu Ivo Vuljević hrvatske glazbene mladeži. Koncert će se održati u Dominikanskoj crkvi s početkom u 20.30 sati, a osim spomenute praizvedbe, na programu su Sibeliusov Tužni valcer i Mozartova Simfonija br. 25 u g molu.

I za ovaj koncert vrijede uobičajene pogodnosti: za umirovljenike s potvrdom cijena ulaznice je 20 kuna, a za građane s pokazom Libertasa 10 kuna. Građani stare gradske jezgre i učenici imaju besplatan ulaz kao i studenti s kulturnom iskaznicom. Ulaznice je moguće kupiti i online putem portala www.ulaznice.hr gdje je moguće ostvariti popust od 10% kupnjom MasterCard ili Maestro kartice, zatim u KIC-u Luža, u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u turističkom info centru Stradun, u gift shopu Dubravka na Pilama, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Popularni Članci