DSO NAJAVLJUJE: Dubrovnik u pozno ljeto

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Otvorenje trećeg po redu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održat će se u srijedu, 26. kolovoza 2015. koncertom u Franjevačkoj crkvi, s početkom u 21 sat.

Koncertom će ravnati austrijski dirigent, glazbeni direktor festivala maestro Christoph Campestrini, a uz Dubrovački simfonijski orkestar će nastupiti Akademski zbor Pro musica i Zbor studenata glazbene umjetnosti Mostar, dok će kao solisti nastupiti sopranistica Nikolina Pinko Behrends, mezzosopranistica Janja Vuletić , tenor Domagoj Dorotić i bas bariton Matija Meić.

Na programu je Vivaldijeva Gloria, Mahlerov Adagietto iz simfonije br.5, te Mozartovi Laudate dominum iz Vesperae Solennes i Misa u C duru, KV 317 „Krunidbena“.

Festival će se održavati od 26. kolovoza do 22. rujna u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra koncertima u Kneževu dvoru, osim spomenutog koncerta otvaranja koji će se održati u Franjevačkog crkvi.

U prethodne dvije godine, festival je ugostio brojne domaće i međunarodno priznate umjetnike, a u istom duhu nastavlja i ove godine pružati građanima Dubrovnika i njegovim posjetiteljima kvalitetna kulturna događanja i po završetku Ljetnih igara.

I ove godine festival se ističe svojim bogatim programom koji obuhvaća razne glazbene stilove. Preko Vivaldija, Mahlera, simfonijskog programa, filmske glazbe i recitala, u prekrasnom ambijentu Kneževa dvora, ovi koncerti su nezaboravna slika Grada pred sam smiraj ljeta.

Osim spomenutih izvođača na festivalu će nastupiti jedna od najboljih hrvatskih mladih pijasnistica Martina Filjak, slovački pijanist Marian Lapšansky, austrijski violinist Danijel Froschauer, violinistica Đana Kahriman i violist Marko Genero. Koncertima će također ravnati i australski dirigent Nicholas Milton, njemački dirigent Stefan Sanderling i kineski dirigent Renchang Fu.

Festival uključuje i nekoliko recitala: Ciganska duša sopranistice Nikoline Pinko Behrends, pijanistice Stefani Grbić i violinistice Đane Kahriman; Romantična gitara Dubrovačkog gitarskog trija i sopranistice Nine Kobler; recital brazilskog violinista Christiana Rodriguesa, te Jazzy Bach u izvedbi pijanista Matije Dedića i gitarista Darka Jurkovića Charlieja. Kao i prethodnih godina, ostvarit će se suradnja s Laus akademijom Dubrovnik, a koncerti na kojima nastupaju francuski flautists Patrick Gallois i violinist Diego Tosi organizirani su u okviru manifestacije Rendez-Vous, festivala Francuske u Hrvatskoj.

Sve informacije dostupne su na web stranici DSO-a: www.dso.hr, gdje je moguće i intrnet kupnjom nabaviti ulaznice. Karte se također mogu kupiti u uredima Orkestra u Slanici radnim danom do 14 sati, u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u turističkoj agenciji TIC na Stradunu, u KIC Luža, te redovno jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja.

Festival su pomogli Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Jadranski luksuzni hoteli, Zračna luka Dubrovnik i Valamar hoteli.

Popularni Članci