DSO: Koncert u povodu Dana Dubrovačko - neretvanske županije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu programa obilježavanja Dana Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovački simfonijski orkestar već dugi niz godina održava koncerte s mladim umjetnicima glazbenih škola s područja županije.

Tako će se i ove godine održati koncert u povodu obilježavanja Dana županije i to u petak, 13. svibnja u Kneževu dvoru, s početkom u 21 sat. Orkestrom će dirigirati Austrijanac Christoph Campestrini, a kao solisti će nastupiti mladi glazbenici: pijanistice Ana Njirić i Paula Jadrušić te saksofonisti Filip Kežić i Petra Rebac. Ovakav koncert prilika je učenicima glazbenih škola nastupiti s orkestrom i pokazati svoj talent pred brojnom publikom.

Program koncerta u petak, 13. svibnja je:

L. van Beethoven  Allegro con brio - Iz koncerta za klavir i orkestar br. 1 u C duru, op.15
F. Mendelssohn      Molto allegro con fuoco - Iz koncerta za klavir i orkestar br. 1 u g molu, op.25
B. Bjelinski    Allegro appassionato iz Simfoniette za saksofon, udaraljke i gudače
F. Antonini    Divertissement Tzigane za  alt saksofon i gudače arr. Z. Knežević
W.A. Mozart               Simfonija br. 38 u D duru, KV 504 ‘Praška’

Ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, te www.ulaznice.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.

Popularni Članci