CUKARIN: Tradicionalni korčulanski kolači odsada i u našem Gradu
Prije nekoliko dana, u našem poznatom Trgovačkom centru u Srebrenom, Sub City otvorena je izvrsna slastičarnica potpuno drukčijeg kalibra od onog na što smo dosad navikli. Slastičarnica Cukarin. O čemu se točno radi pročitajte u nastavku.
Davne 1994. godine „teta Smiljana“ uredila je svoju malu butigu, napunila je raznim slasticama i krenula u svijet poduzetništva. Ideja za otvaranje obrta – pravljenje tradicionalnih domaćih kolača se kasnije rodila spontano. Smiljanine zlatne ruke, njena mašta, ljubav prema tradiciji i otkriće starih recepata njene bake nisu mogle nego stvoriti ovaj bajkovit svijet slatkog užitka. Zahvaljujući ljubavi, radu i trudu, ali i borbi s teškoćama, svijet je upoznao tradicionalne korčulanske kolače – cukarin, klašun i amaretu, kao i „bruštulane mindole“ – bademe u šećeru napravljene prema starom korčulanskom receptu, kojima se kasnije pridružili i Marlo Polo bombica i harubica. Njihov divan, prirodan okus proslavio je Cukarin širom svijeta. Našao se kao preporuka u raznim gastronomskim magazinima i turističkim vodičima. Naravno, uspjeh se potvrdio brojnim priznanjima i nagradama – Plavi cvijet je samo jedna od mnogih. Od samog početka je Cukarin bio poznat po uvijek novim i zanimljivim izlozima. Za svaku prigodu, događaj, feštu ili tek tako da uvesele stanovnike Korčule, a odsad će uveseljavati i stanovnike Dubrovnika.
Posjetite novootvorenu slastičarnicu Cukarin u Trgovačkom centru Sub u Župi dubrovačkoj i isprobajte neodoljivi ukus tradicionalnih receptura.
(PROMO)