Božićni koncerti dubrovačkih simfoničara u vašim domovima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački simfonijski orkestar i ove godine za svoje sugrađane i svu publiku priređuje božićni koncert, no ove se godine publika neće okupiti u crkvi Male braće kao posljednjih, gotovo trideset godina, već pred malim ekranima. 

Naime, dubrovački simfoničari u božićnoj večeri sugrađanima će donijeti malu glazbenu čaroliju putem malih ekrana i društvenih mreža. Točnije, pripremaju se dva koncerta, jedan će se prikazivati na sam Božić, a drugi sutradan, na blagdan sv. Stjepana.

Na Božić, od 21 sat na Libertas TV-u te na Facebook stranici Libertas TV-a i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, publika će moći pratiti koncert Gudačkog sastava DSO-a pod ravnanjem maestra Ivana Huta te uz solista, tenora Roka Radovana. Na programu su tradicionalna djela poput „Tihe noći“, „Ave Maria“, „Radujte se narodi“, „Svim na zemlji“, neizostavne Dubrovačke kolende i brojnih drugih prigodnih djela.

Na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca od 20.30 sati putem istih kanala, moći će se pratiti koncert B&P (brass & percussion) septeta DSO-a uz soliste tenora Roka Radovana i vokalisticu Luciju Pećar, a na programu je raznolik program koji obuhvaća tradicionalna, ali i popularna djela, pa ćemo tako slušati Ples šećerne vile iz baleta „Orašar“ P.I. Čajkovskog, tradicionalne „Kyrie Eleison“, „Veselje ti navješćujem“, „U sve vrijeme godišta“, ali i „Have Yourself A Merry Little Christmas“, „Frosty the Snowman“ i brojne druge skladbe za koje je aranžmane, jednako kao i za prvi koncert, priredio Damir Butigan.

Koncerti se priređuju u produkciji DSO-a i Libertas TV-a te u suradnji s Dubrovačkom biskupijom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom, Franjevačkim samostanom Male braće, Dubrovačkom baštinom i hotelom Rixos.

Popularni Članci