Milijanu Brkiću oduzeta 'teško' stečena diploma

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: HINA
U novom izdanju Narodnih novina objavljeno je poništenje diplome Glavnog tajnika HDZ-a te bivšeg Zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića. Visoka policijska škola je objavila ovo poništenje diplome.

Portal Index.hr je ovu temu 'načeo' prvi u studenom 2012. godine time kako su na Policijskoj akademiji - Visokoj policijskoj školi suspendirana dva viša predavača i to zbog sumnje da su omogućili plagijate više diplomskih radova među kojima je najzvučnije ime ono Milijana Brkića koji je u vrijeme ministra Tomislava Karamarka obnašao dužnost zamjenik ravnatelja policije zadužen za krim-policiju, specijalnu policiju i Centar za forenzička pitanja.

"Svašta doznam o sebi u medijima", bio je komentar Brkića koji nam je uz smijeh tada komentirao navode da je plagirao diplomski rad.

Karamarko: Diplomski je kompiliranje i kompilacija

Tomislav Karamarko tada je novinarima dao lekciju o tome što je diplomski rad: "Diplomski rad je kompiliranje i kompilacija, to nije znanstveni rad, to nije doktorat, razumijete?".

"Ja imam apsolutno povjerenje u gospodina Brkića, on je moj suradnik i čovjek nevjerojatnog poštenja i vjerodostojnosti. Sadržaj tube u kojoj on drži diplomu, od kojih radova je on sastavio svoj diplomski rad i popis literature, mene u ovom trenutku ne zanima. On je čovjek koji ima vjerodostojnost koju je dokazao i ne treba je više dokazivati, iako će je dokazati u svim događajima koji slijede", poručio je Karamarko u studenom 2012.

Samo nekoliko dana kasnije Brkić se povukao iz Sabora. Službeno priopćenje HDZ-a tada je bilo kako se Brkić povlači jer ne može biti u isto vrijeme glavni tajnik stranke i zastupnik u Saboru te šef izbornog stožera HDZ-a za lokalne izbore

Uz diplomu Milijana Brkića, poništeno je njih još 10. Radi se o diplomama Gorana Bočine, Zorana Đakovca, Krunoslava Kokića, Egona Lulića, Roberta Ljutića, Marka Matića, Maria Norca-Keve, Stipe Poljaka, Karmele Prše i Nikole Vukasa.

Popularni Članci