Mesić: Tito nas je svrstao u pobjednike, neki danas žele relativizirati fašističke zločine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Predsjednik.hr
Na zagrebačkom jezeru Bundek održani su šesti po "Dani balkanske ljubavi". Manifestacija se održava u organizaciji Lige antifašista jugoistočne Europe te udruženja i udruga s tih prostora, s ciljem uspostave i razvijanja međusobne suradnje.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom grada Zagreba, čiji je gradonačelnik Milan Bandić poručio: "Kada me pitaju zašto antifašizam, to znači biti čovjek i slobodan prije svega. Ne treba puno govoriti o tome", rekao je Bandić.

Mesić: Tito je bio, Tito je živio, vodio revoluciju, svrstao nas na pobjedničku stranu poslije drugog svjetskog rata

"Antifašizam je civilizacijski stav i doseg kojeg je svijet doživio kao doseg u borbi protiv nacifašizma", poručio je bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić koji je došao podržati manifestaciju.

"Ali ima onih koji žele relativizirati fašističke zločine i gubitnike iz drugog svjetskog rata pretvoriti u pobjednike. To se nažalost događa i zato je važno da se evociraju ove uspomene", poručio je Mesić i osvrnuo se na CIA-ina izvješća u kojima se tvrdi da Tito nije bio hrvatskog porijekla.

"Notorna glupost, Tito je bio, Tito je živio, vodio revoluciju, svrstao nas na pobjedničku stranu poslije drugog svjetskog rata i to je činjenica. Sve ove priče su bespotrebne rasprave", rekao je Mesić.

A dok se još uvijek čeka odgovor Hrvatske Bruxellesu oko Europskog uhidbenog naloga i Perkovićevog zakona, cijeli slučaj komentirao je Mesić. "Ako se držimo zakona, onda se treba držati zakona i ja sam za to da se prema svima primijeni zakon jednako. Ali isto tako, ako je nastupila zastara, da se primijeni i taj zakon", zaključio je Mesić. 

Media servis / Index.hr

Popularni Članci