Župljanin Ilko Ćimić treći put u izboru za nagradu novinar godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davorin Visnjic/PIXSELL
Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva za najbolje novinarske radove u 2022. godini - koje će biti dodijeljene 3. svibnja 2023. u Novinarskom domu u Zagrebu na svečanosti u povodu Svjetskog dana slobode medija - stiglo je 97 kandidatura. Među njima je i četvero finalista za novinarku odnosno novinara godine, i to Nataša Božić Šarić, Ilko Ćimić, Dora Kršul i Hrvoje Šimičević.

Novinarke i novinari natječu se u devet kategorija: za pisano, televizijsko, radijsko, internetsko i istraživačko novinarstvo, za najbolju novinsku fotografiju i snimateljski rad, za životno djelo te za nagradu Novinar/ Novinarka godine, o kojoj odlučuju svi članovi HND-a. Za tu je kategoriju primljeno osam prijava, ali je Ocjenjivački odbor nominirao četvero finalista, i to novinarku televizije N1 Natašu Božić Šarić, novinara portala Index Ilka Ćimića, novinarku portala Telegram Doru Kršul i novinara Novosti Hrvoja Šimičevića.

Indexov Ilko Ćimić prošlu je godinu obilježio tekstovima o regulatorima financijskog sektora, bankama i agencijama za naplatu potraživanja te o sumnjivim poslovima ministra Ivana Paladine. Te tekstove možete pronaći i pročitati ovdje.

Rezultati će biti objavljeni 3. svibnja

Za Nagradu Mariju Jurić Zagorka u kategoriji pisanog novinarstva primljeno je 13 kandidatura, za televizijsko novinarstvo 21, internetsko 17, a za radijsko 15. Za Nagradu za istraživačko novinarstvo Jasna Babić stiglo je 12 kandidatura, za Nagradu Nikša Antonini za najbolju novinsku fotografiju prijavljeno je dvoje fotoreportera, a za Nagradu Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad trojica snimatelja.  

Za Nagradu za životno djelo Otokar Keršovani šestorica je prijavljenih. Rezultati natječaja s obrazloženjima nagrada bit će dostupni na portalu hnd.hr 3. svibnja tijekom svečane dodjele, koju ćete moći pratiti uživo od 18 sati putem Facebook stranice Hrvatskog novinarskog društva. 

Popularni Članci