DOBRO BI DOŠLI ŽUPI I DUBROVNIKU Eurospin otvara prvi od najavljenih 100 dućana u Hrvatskoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Eurospin.hr
Nakon gotovo dvogodišnjih priprema talijanski diskonter Eurospin otvara 13. kolovoza u Zadru svoj prvi od 100 najavljenih supermarketa na našem tržištu.

Kao i u Italiji gdje imaju preko tisuću trgovina i u Sloveniji gdje ih imaju pedesetak, i u zadarskom će supermarketu Eurospin prodavati isključivo svoje robne marke hrane, pića, kućnih potrepština i druge robe po, najavljuju, nižim cijenama od konkurencije. Iako je po osnivanju tvrtke-kćeri za Hrvatsku u Rijeci u listopadu 2018. Eurospin najavio da će prve supermarkete otvoriti u gradu na Rječini i u Zagrebu, izbor je ipak pao na Zadar, na lokaciji gdje je nekoć poslovala Billa, piše Jutarnji list.

Talijanski diskonter trenutno ima nekoliko gradilišta na kojima je označio mjesto budućeg supermarketa, među ostalim, u Zagrebu, Velikoj Gorici i Požegi. Stalno je oglašena Eurospinova potraga u Hrvatskoj za radnicima i zemljištima za kupnju i najam za buduće trgovine.

Eurospin najčešće uspoređuju s Lidlom koji je u Hrvatskoj promijenio početku strategiju isključivog diskontera, uvevši u ponudu i robne marke drugih proizvođača, pogotovo domaćih. Lidl je prebacio brojku od 100 supermarketa na našem tržištu prošle godine, 13 godina nakon dolaska u Hrvatsku.

U prvim najavama za Hrvatsku iz sjedišta Eurospina odaslane su procjene da bi u našoj zemlji mogli otvoriti oko 1500 novih radnih mjesta u supermarketima i još oko 150 u distributivnom centru. Brojka od 100 trgovina zacrtana je sukladno ambiciji talijanskog diskontera da ima prodajno mjesto u svim hrvatskim gradovima s više od 10 tisuća stanovnika.

Kako god se nastavila i završila Eurospinova ‘odiseja’ u Hrvatskoj, ostaje činjenica da je to prvi lanac pa i veća kompanija, koja je zakoračila na naše tržište od koronakrize pa i godinama prije nje.

Budući da najavljuju otvaranje trgovina u svim gradovima koji imaju više od 10 tisuća stanovnika pretpostavlja se kako bi mogli otvoriti podružnicu u Dubrovniku ili Župi što bi bilo pozitivno zbog zapošljavanja. Na Eurospinovim internetskih stranica nema najava za otvaranje trgovine na krajnjem jugu Hrvatske.

Popularni Članci