'

Zrinka Raguž i Frano Matušić i dalje su državni tajnici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Vlada je nakon održane sjednice službeno potvrdila nove državne tajnike u ministarstvima, nakon pregovora koji su se odvijali između HDZ-a i Domovinskog pokreta od parlamentarnih izbora. Među njima su i dvoje iz Dubrovačko-neretvanske županije, a to su Frano Matušić i Zrinka Raguž. 

Cijeli popis državnih tajnika i izmjene donosimo u nastavku:

''Razriješeni su te ponovno imenovani predstojnik Ureda predsjednika Vlade mr. sc. Zvonimir Frka-Petešić, zamjenik predstojnika Tomislav Leko i glasnogovornik Vlade Marko Milić. Ivona Ferenčić razriješena je te ponovno imenovana glavnom tajnicom Vlade, a Ivana Penić zamjenicom glavne tajnice. Tereziji Gras dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za Europu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci. 

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova razriješeni su te ponovno imenovani državni tajnici Andreja Metelko-Zgombić, Frano Matušić i Zdenko Lucić. Dr. sc. Irena Petrijevčanin, Žarko Katić i Terezija Gras razriješeni su državni tajnici u Ministarstvu unutarnjih poslova. Dr. sc. Irena Petrijevčanin ponovno je, a Tomislav Bilandžić i Nevenka Đurić su novo imenovani državni tajnici u tom ministarstvu.  Branko Hrg razriješen je te ponovno imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu obrane. U istom ministarstvu, na osobni zahtjev razriješen je mr. sc. Zdravko Jakop, a Darko Matanović imenovan je državnim tajnikom. 

U Ministarstvu financija razriješeni su te ponovno imenovani državni tajnici Stipe Župan, dr. sc. Tereza Rogić Lugarić i dr. sc. Davor Zoričić. Razriješeni su državni tajnici bivšeg Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić te, na osobni zahtjev, Hrvoje Bujanović. Ivo Milatić, Vedran Špehar i Goran Romek imenovani su državnim tajnicima u Ministarstvu gospodarstva.

U Ministarstvu zaštite okoliša i zelene tranzicije razriješen je državni tajnik Mile Horvat, a novim državnim tajnicima imenovani su Anja Bagarić i Željko Vuković. Razriješeni su državni tajnici bivšeg Ministarstva pravosuđa i uprave Vedrana Šimundža-Nikolić, Juro Martinović i Sanjin Rukavina. Vedrana Šimundža-Nikolić, Sanjin Rukavina, Ivan Crnčec i Fadila Bahović imenovani su državnim tajnicima u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije. 

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih razriješeni su državni tajnici Stipe Mamić i dr. sc. Iva Ivanković, koji su ponovno imenovani državnim tajnicima u istom ministarstvu. Na osobni zahtjev razmiješen je Ivica Šušak, a Zrinka Mužinić-Bikić i Nikola Mrvac imenovani su državnim tajnicima u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih.

Krešimir Partl razriješen je i ponovno imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu kulture i medija. U tom ministarstvu razriješen je dr. sc. Ivica Poljičak, a Dražena Vrselja imenovana državnom tajnicom. U Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić razriješen je te ponovno imenovan državnim tajnikom. Razriješen je i državni tajnik Tomislav Družak, a imenovana Monika Udovičić. Zrinka Raguž i Domagoj Mikulić razriješeni su te ponovno imenovani državnim tajnicima u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Također, u tom ministarstvu, razriješena je Spomenka Đurić, a Kristina Bilić imenovana državnom tajnicom.

Ivan Vidiš, Marija Pletikosa i Margareta Mađerić razriješeni su i ponovno imenovani državni tajnici u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u kojem je državnim tajnikom imenovan i Marinko Lukenda.  Razriješeni su državni tajnici bivšeg Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, Zdravko Tušek i Mladen Pavić. Oni su, kao i Marinko Beljo, imenovani državnim tajnicima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Popularni Članci