Žena naručila kavu pa se izbezumila kada joj je stigao račun

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Borna Filic/PIXSELL
Kava je u Hrvatskoj postala luksuz, a jedna se Splićanka nedavno u Facebook grupi Mame Splitsko-dalmatinske županije požalila na cijenu kave koju je popila u centru grada na Pjaci.

U nekim kafićima cijene su drastično porasle, ali rekli bi neki, i prije su bile lude cijene. Neki su pak kod uvođenja eura iskoristili situaciju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Veliku kavu s mlijekom platila je 3,20 eura, odnosno 24,11 kuna, a uz objavu računa napisala je "Ne budite kao ja'" Ispod računa zaredali su se razni komentari. I dok se jedni slažu s njom, drugi opravdavaju situaciju.

"Ne kažem da kava - i generalno svo piće - po splitskim kafićima nisu postali preskupi za naše prilike (plaće), ali cijena kave od cca 2 eura na Rivi ili Pjaci je po mom mišljenju bila premala u odnosu na lokaciju. To je jednostavno tako svugdi.

"Kraj peškarije ima ‘kavu za penziće‘ koja košta 60-ak centi, svaki se kafić može snaći ako želi privuć domaće, bar van sezone, ali u sezoni...... pa nemožeš samo 2 eura naplaćivat kavu na Rivi i gotovo".

"Ako im na 35 kuna po kavi ne može dati plaću da mu napojnica ni ne treba, onda fino nek svi daju otkaz".

"Meni su ovakve poruke gadljive na računima i ako isto piše iz inata neću ostavit ni lipu. Napojnica je dobra volja, poklon za ekstra uslužnost i kvalitetu konobara, a ne prošenje ‘daj babi kunu‘. Na kavu od eura ostavit ću i pola cijene za uslugu, ali na ovoliko ne, jer je napojnica itekako uključena".

"Svaki kafić ima cjenik, prema tome sami ste krivi, ne opravdavam cijenu, ali to su činjenice, svatko ide tamo di mu je ok i za što ima novaca, vi ih očito imate, pa ne shvaćam čemu kukanje, možda sam okrutna, ali tako je".

Popularni Članci