test

Željka Markić komentirala slučaj Mirele Čavajde

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tomislav Miletic/Pixsell
Inicijativa Hod za život, obitelj i Hrvatsku, organizira sedmi po redu Hod za život. 

Povorka se kretala od HNK preko Ilice i Trga bana Josipa Jelčića do Zrinjevca zbog čega će do 13:30 biti obustavljen tramvajski promet centrom grada. 

Na zagrebačkom Hodu za život je i Željka Markić koja se osvrnula se na slučaj Mirele Čavajde kojoj hrvatsko zdravstvo nije omogućilo prekid trudnoće u visokom stadiju, iako za njeno dijete nijedan liječnik nije dao prognozu spojivu sa životom.

"Grga ima pravo na život, ima pravo svoj život, koliko god da on traje, proživjeti u dostojanstvu, moramo pružiti zaštitu Grgi i njegovoj mami", rekla je za N1.

"U okolnostima u kojima imamo saborske zastupnike koji žele da se život nerođenog djeteta može prekinuti do porođaja, da ga se može usmrtito do poroda, potrebno je promijeniti zakon star 45 godina i postaviti novi zakonski okvir na temelju znanosti koja kaže da život počinje začećem. Što se tiče prava na život. Što se tiče gradončelnika, svjetonazori su različiti, ali obveze prema građanima su vrlo jasne. Nametanje jedog svjetonazora se zove jednoumlje i nadam se da se to više neće ponavljati", rekla je Markić govoreći o odluci gradonačelnika Tomislava Tomaševića da zabrani isticanje zastava Hoda za život jer se ne slaže s takvim pogledom.

Sudionici nose zastave, balone i majice s logom "Hoda za život" i poruke poput: "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj", "Svako ljudsko biće ima pravo na život", "Primijetio sam da su svi koji zagovaraju pobačaj već rođeni", "7 tjedana od začeća zijeva", "12 tjedana od začeća smije se" i sl., donosi Dnevnik.hr.

Popularni Članci