Zadrugari protiv 'velikih igrača': Uložite 300 eura i Kupari su naši!

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Facebook
Najveće iznenađenje prvom neobvezujućeg natječaja za iskazivanje interesa za ulaganje u obnovu Kupara je braniteljska zadruga Mir iz Mlina.

Zadrugari žele u Kuparima napraviti pet objekata s maksimalno 1500 kreveta odnosno 600 od 650 soba i apartmana raznih razina, piše Index. Športsko rekreativni centar, zatvoreni i otvoreni sadržaji, kongresni centar do 5000 mjesta. Objekti bi bili na razini 5 zvjezdica. Broj zaposlenika bio bi 450 stalno zaposlenih radnika, a ukupna investicija od 80 do 130 milijuna eura.

'Zadrugarstvo može biti rješenje za mnoge probleme u pokretanju gospodarske aktivnosti u RH, te može aktivirati brojne resurse od kapitalnih pa do ljudskih', tvrdi to u svojoj ponudi za  Kupare Želimir Čizmić, upravitelj braniteljske Zadruge Mir. Koncept kojeg je izložio Čizmić vrlo je jednostavan a prema tom konceptu nekoliko stotina tisuća ljudi trebalo bi uložiti 300 eura kako bi se zatvorila  financijska konstrukcija.

S druge strane su veliki i moćni igrači poput Karisma Hotels Adriatic iza kojeg stoji Ivica Todorić, Valamar poslovni razvoj, Titan nekretnine, Rixos grupa te Avenue group, grupacija tvrtki Avenue iz Moskve, no zadruga vjeruje da ima šanse. 

Više pročitajte na Indexu

Popularni Članci