Zagrepčanka objavila račun: 'Znala sam da je na otocima sve skuplje, ali...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Soban/PIXSELL
Iprije početka turističke sezone cijene osnovnih prehrambenih namirnica otišle su u nebo. Tko je prije nekoliko mjeseci, kada nas je već zahvatila inflacija, mogao i predvidjeti šok koji je na globalnom tržištu žitarica i uljarica te energenata izazvao i rat u Ukrajini i sankcije Rusiji.

Unazad nekoliko mjeseci cijene kao da divljaju svaki dan. Građani su šokirani cijenama u trgovinama, ugostiteljskim objektima, mjenjačnicama, benzinskim postajama... a kraj ovim poskupljenjima se ne nazire. Potrošačka košarica od sredine 2021. skuplja je 15 posto, a ulje, brašno, tjestenina, riža... i više od 20 posto, piše Večernji

Nažalost, većina građana susreće se s previsokom cijenom.

Posljednji takav slučaj primjer je Zagrepčanke koja trenutno ljetuje na Hvaru, točnije u Starom Gradu. Imajući na umu da je na otocima sve skuplje pripremila se na nešto veće cijene nego na kopnu, no cijena svinjske masti zaista ju je šokirala. Platila ju je čak 35,99 kuna.



– Neću ništa puno pisati, šokirana sam cijenom 1 kg masti, jesam luda što nisam vratila, nisam doma vidjela cijenu i ostala sam bez riječi – napisala je gospođa u statusu na svom Facebook profilu i objavila račun kao dokaz. - Osjećam se prevareno - napisala je dodatno u komentarima.


Popularni Članci