VRIJEME SE MIJENJA Očekuje daljnji pad temperatura, ne idite na put ako ne morate

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Bit će umjereno i pretežno oblačno, povremena kiša uglavnom u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana i to glavninom prijepodne, a u višem gorju mogući su susnježica i snijeg, prema večeri postupno kidanje naoblake sa zapada, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na udare ponegdje jak, ponajprije u gorju. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, a podno Velebita i orkanska. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom od 4 do 9 stupnjeva Celzijusovih, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre najviša dnevna između 9 i 13, a na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva.

Duž cijele obale puše bura, a pod Velebitom je i olujna. Za područje Velebitkog kanala je DHMZ izdao i crveno upozorenje zbog jake i olujne bure. Za sav promet su zbog toga zatvoreni Paški most i autocesta A1 od Svetog Roka do Posedarja. 

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević javlja da će tijekom dana vjetar još ojačati te upozorava da oni koji to baš ne moraju, ne kreću na put prema moru.

Osim jake bure, promet otežava i kiša na sjevernom Jadranu, ali i u unutrašnjosti. Uz kišu je u najvišim predjelima Gorskog kotara već počeo padati i snijeg, a on će se nastaviti u idućim satima u najvišem gorju. Već pada na Platku i na Zavižanu, javlja N1 i dodaje da se očekuje i daljnji pad temperatura.

Popularni Članci