VOZAČI, PAZITE SE Komunalni redari pišu visoke kazne za nepropisno parkirane motore oko zidina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: čitatelj
Dubrovnik ima jako malo iscrtanih parkinga za motore, ali komunalni redari svejedno pišu kazne

Čitatelj Dubrovačkog dnevnika javio nam se u redakciju da nam kaže kako su komunalni redari Grada Dubrovnika počeli naplaćivati kazne za parking motora oko stare gradske jezgre i Pila. Kaže kako su njemu naplatili kaznu na putu za park Gradac. Naš sugrađanin je razočaran i pita se gdje bi trebao parkirati motor?

-U Dubrovniku ima jako malo iscrtanih mjesta za parking motora. Gdje bih to ja trebao parkirati motor? Umjesto da Grad Dubrovnik potiče vožnju motora kako bi se promet u Gradu olakšao, oni vrše represiju na motociklistima – razočaran je naš sugrađanin.

Grad Dubrovnik pitali smo zašto su se komunalni redari okomili na motore.

- Služba komunalnog redarstva se ne okomljuje niti šalje poruke nego u nadzoru postupa sukladno svojim ovlastima, a u cilju osiguranja komunalnog i prometnog reda – kažu iz Grada Dubrovnika, te dodaju:

- U ovom slučaju motor je bio parkiran na pješačkom kolniku što je prekršaj po Odluci o uređenju prometa na području Grada Dubrovnika, a i Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, a u sankcioniranju može postupati prometni i/ili komunalni redar. Upravo zbog razumijevanja nedostatka parking mjesta, kazne se izriču samo za motore koji su parkirani na pješačkom kolniku/nogostupu (iza ograde i na vrhu skala poviše Sezama). Isto tako se postupa na nogostupu Ploče - Revelin i prolazu/nogostupu na parkingu na Buži – zaključuju iz Grada Dubrovnika.

Kazna na ovaj prekršaj iznosi 600 kuna, zato motoristi budite oprezni kada parkirate blizu Grada.

MM

Popularni Članci