Vlada otpisuje režije za struju i RTV pristojbu na potresom pogođenim područjima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila zaključke koji se odnosi na otpis režijskih troškova vezanih za električnu energiju za siječanj, veljaču i ožujak i RTV pristojbu na potresom pogođenim područjima.

Također je usvojen je i prijedlog odluke o osiguranju interventnih sredstava za sanaciju šteta na županijskim i lokalnim cestama na području Sisačko-moslavačke županije kao i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede za poduzimanje izvanredne mjere pomoći za ublažavanje posljedica šteta od potresa nastalih na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije – nabava stočne hrane za hranidbu stoke.

Andrej Plenković, premijer, u uvodu je kazao da je sjednica Vlada vezana uz aktivnost oko potres. Naveo je da da će se danas donijeti niz konkretnih mjera koje bi trebale olakšati život stanovncima na potresom pogođenom području.

'Danas imamo sjednicu Vlade vezanu za aktivnosti oko potresa. Ovog tjedna ćemo provesti raspravu o Saboru o Zakonu o obnovi, a danas ćemo donijeti zaključak o otpisu potraživanja za električnu energiju, tu mislimo na režijske troškove za struju i plin', kazao je Plenković, piše Tportal.

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, rekao je da će se ljudima čiji su 'objekti pretrpjeli štetu otpisati sva potraživanja za isporučenu energiju za siječanj, veljaču i ožujak 2021. Otpisat će se i potraživanja za premještanje priključka. Krajnjim kupcima se otpisuju računi za električnu energiju. HEP će kroz povezana društva građane čiji su objekti pretrpjeli štetu, ako od njih otkupljuju plin, otpisati račune i za to'.

Popularni Članci