UKUPNO 36 NOVIH BOLESNIKA Strašni podaci o neposlušnima: Čak 600 kršenja samoizolacije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Emica Elvedji/PIXSELL
Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije iznosi nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

- Od jučer u 16 sati imamo 36 nooopotvrđenih bolesnika, a ukupno je 418 zaraženih. Na respiratoru je deset osoba i to sedam u Zagrebu, dvije u Osijeku te jedan u Rijeci. Prosječna živona dob osoba na respiratoru je 61 godina - izvijestio je ministar Vili Beroš.

Ministar Davor Božinović je izvijestio i kako je sinoć bilo šest potresa slabijeg intenziteta, piše Večernji.

Dodajmo kako je ministar Davor Božinović sinoć komentirao kršenje mjera samoizolacije.

- DORH se o tome oglasio, policija skuplja sve informacije. Utvrđeno je više od 600 slučajeva kršenja mjera samoizolacije. Imamo tu sad i mjeru zabrana okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu. Ne postoji državni ili zdravstveni sustav koji se s ovim može nositi bez suradnje nacije - kazao je ministar unutarnjih poslova.

U utorak je potvrđen 21 novi slučaj zaraze koronavirusom pa su u Hrvatskoj dosad zabilježena ukupno 382 oboljela, pri čemu se 16 osoba oporavilo te je otpušteno iz bolnica. Ukupno je testirano 3.159 bolesnika.

- Imamo 2000 kontakata oboljelih, 20.000 osoba u samoizolaciji i 150 ljudi u karanteni. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muški, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara, jednog liječnika opće prakse. Obrađujemo dva žarišta u Osijeku. Jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi - objavio je šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. 

- Tri pripadnika Hrvatske vojske na misiji u Litvi su pozitivna. 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati - objavio je general Boris Zdilar.

U utorak je potvrđen 21 novi slučaj zaraze koronavirusom pa su u Hrvatskoj dosad zabilježena ukupno 382 oboljela, pri čemu se 16 osoba oporavilo te je otpušteno iz bolnica. Ukupno je testirano 3.159 bolesnika.

Više pogledajte OVDJE.

Popularni Članci