U ZAGREBU PREMINUO MUŠKARAC 'U Dalmaciji se mladi okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Borna Filic/PIXSELL
Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati na redovitoj konferenciji za novinare objavljuje nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš je objavio da je u zadnja 24 sata potvrđeno novih 48 slučajeva zaraze, čime je ukupan broj oboljelih narastao na 1011. Jučer je preminula jedna osoba u KB Dubrava koja je imala 90 godina, a radi se muškarcu koji je bolovao od više kroničnih bolesti, piše Jutarnji.

Na respiratoru je 35 osoba, a dosad se od bolesti oporavilo 88 pacijenata.

Ministar Beroš upozorio je građane na jugu zemlje da se ne okupljaju i ne krše mjere u suzbijanju širenja virusa, komentirajući informacije kako se pojedini mlađi Zadrani okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima.

- To nije odgovorno ponašanje, rekao je Beroš.

- Dobro je to što se na respiratoru ne povećava broj oboljelih. Moramo biti svjesni da su to sve teški bolesnici. Molim sve koji još uvijek nisu shvatili da se radi o teškim bolestima koje mogu završiti kobno. Znam da Split želi biti prvi u svemu, ali ne i u broju oboljelih od korone. Znam da Zadar želi biti prvi u svijetu po mnogim stvarima, ali ne i po koroni. Molim ljude na jugu zemlje da se drže mjera, poručila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak ponovio je da Hrvati iz inozemstva ne bi u ovoj situaciji trebali putovati u Hrvatsku uoči uskrsnih blagdana kako bi posjetili svoje obitelji.

- To što imamo pola manje oboljelih nego jučer je izuzetno povoljna situacija i želimo da se tako i zadrži, rekao je šef HZJZ-a.

I on je kritizirao ponašanje u Zadru, kazavši da će se tek za desetak dana znati posljedice takvog ponašanja.

Popularni Članci