U SVOM STILU Šprajc komentirao Capaka: 'Tko nema jednu glupu fotografiju...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc u svojoj je emisiji dao komentar vijest o dolasku cjepiva koju je zasjenila nespretna forografija ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka koji se fotografirao sjedeći na Pfizerovoj kutiji. Komentar prenosimo u cijelosti. 

"Zašto je fotografija Krunoslava Capaka kako sjedi na cjepivu najbolja promocija cjepiva ikad i zašto je policija s oružjem najgora promocija ikad.

U Hrvatskoj je 2020. posebno zanimljiva jer mi čak i dobru vijest možemo uprskati tako da je nitko živ ne može prepoznati kao dobru. Tako je eto kod nas prošlo i cjepivo protiv korona virusa. Dok početak cijepljenja ostale zemlje pamte po prvim ljudima koji su se cijepili, recimo Britanci po umirovljenoj 90-godišnjoj gospođi Margaret Keenan, Amerikanci po medicinskoj sestri Sandri Linsday, Srbi po svojoj premijerki Ani Brnabić, kod nas je nažalost prva cijepljena osoba, jako draga, simpatična i pametna 81-godišnja gospođa Branka Aničić malo pala u drugi plan.

Slavu joj je preoteo a tko drugi nego naš glavni epidemiolog Krunoslav Capak, znate već svi, zbog one fotografije kako šeretski sjedi na tom svetom cjepivu kao na gajbi piva ili vreći cementa. Uslijedila je salva kritika i žestokih napada pa je g. Capak morao povući svoju fotografiju s weba Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i javno se ispričati i posuti pepelom.
Ali netko mora sada stati i obranu gospodina Capaka a tko će drugi nego mi.
Jer kako je rekao Isus, tko nema fotografiju na kojoj izgleda glupo, neka prvi baci kamen.

Eto tako su recimo nekad davno mediji provalili jednu fotografiju na kojoj voditelj ove emisije stvarno izgleda glupo da ne može gluplje, g. Capak naspram ove fotografije može biti ponosan kako je pametno ispao na svojoj. Doduše s tom glupom fotografijom se voditelj nije baš htio hvaliti, dapače nije ni znao da postoji tako glupa fotografija sve dok ju nekoliko godina poslije ove jedne dosta vesele novinarske zabave, nije objavio jedan cijenjeni portal nakon što nas je izdao netko od kolega.

A g. Capak ne da je znao za svoju glupu fotografiju, nego ju je i sam objavio na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, što je čin vrijedan hvale i svakog divljenja.
Tim više jer je upravo s tom fotografijom g. Capak više učinio za popularizaciju i promociju cjepiva nego cijeli stožer i svi političari zajedno ikada do sada.

U čast te fotografije napravljeno je nebrojeno mimova i zafrkancija i makar na jedan dan i cjepivo i cjepitelji su izgledali kao nešto sasvim prihvatljivo, kao nešto nama tako blisko, kao nešto toliko glupo da bi bilo glupo ne cijepiti se.
Ali onda baš kad smo pomislili kako da bilo glupo ne cijepiti se, evo ti pametne države.

Ista ta kutija s cjepivom s kojom se dan ranije šeretio Krunoslav Capak u nekom dosta jadnom skladištu HZZJZ-a, zaključanim s katancem od 16 kuna, idućeg dana postaje prvorazredni sigurnosni rizik.

Od tvornice u belgijskom Puursu do HZJZ-a na Medveščaku putovala je bezazleno kao i svaka druga kutija- poštanskom dostavom, ali je nakon slikanja s Krunoslavom Capakom odjednom dobila status plutonijske bombe. Od Medveščaka do Trešnjevke gdje su je čekali prvi primatelji cjepiva pratili su je pripadnici specijalnih postrojbi MUP-a naoružani automatskim puškama, vozila pod sirenama i rotacijom, ni El Chapo nije imao takvu pratnju kad su ga sprovodili u američki zatvor.

U zemlji u kojoj dio zaluđenih građana nažalost misli da je cjepivo bioterorističko oružje vlast pokazuje kako ga čuva- baš kako se čuva bioterorističko oružje.
Jer navodno bi netko mogao oteti cjepivo. U zemlji u kojoj građane moraš moliti da prime cjepivo, vlast se boji da će im netko od građana ukrasti cjepivo.
I to jednu kutiju. A doći će još 5.000 takvih kutija. Koje će se opet morati razvesti diljem zemlje. Valjda opet pod policijskom pratnjom.  I zato je ta fotografija kutije s policijskim specijalcima najgluplja fotografija ikad u ovoj epidemiji. Ni ja ni Krunoslav Capak zajedno ne bi mogli smisliti toliko glupu fotografiju, toliko glupa da je hvala bogu to uspio prepoznati čak i ministar zdravstva Vili Beroš," kazao je Šprajc u RTL Direktu

Popularni Članci