test

Tony Cetinski navodno je među onima s lažnim covid potvrdama, evo što je on na to rekao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
U novoj akciji Uskoka u srijedu ujutro uhićeno je 12 osoba predvođenih bivšom medicinskom sestrom iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, P. R. (32). 

Prve informacije govorile su da se radi o najmanje 200 osoba.

Naime, u studenome prošle godine zagrebačko općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je prvu istragu protiv spomenute medicinske sestre zbog trgovanja lažnim COVID potvrdama, a tada ju je teretilo za 18 slučajeva trgovanja takvim potvrdama, dok je ukupno 11 osoba bilo osumnjičeno, piše Jutarnji list.

Ona je bila osumnjičena za zloporaba položaja i ovlasti. Određeni dio tih osoba koje su potvrde dobile tada nisu bile obuhvaćene istragom, već ih se klasificiralo kao svjedoke. No, kako je sada slučaj u nadležnosti Uskoka, izmijenila se i kvalifikacija, tako da se sada nju tereti za primanje mita, a sve osobe koje su platile za takve COVID potvrde kao davatelje mita.

Ako ovakvu kvalifikaciju policijske kaznene prijave Uskok prihvati, sve osobe koje su u zamjenu za novac od sestre dobile potvrde da su cijepljene, njih više od  200, bit će osumnjičene kao davatelji mita. 

Među imenima osoba koje je medicinska sestra unijela u sustav navodno se, neslužbeno doznaje Jutarnji list, nalazilo i ono pjevača Tonyja Cetinskog (53), koji je nakon izbijanja pandemije bolesti COVID-19 u više navrata iskazivao svoje antivakserske stavove.

Ekipa NOVE TV kontaktirala je pjevača Tonyja Cetinskog kako bi ga pitali o ovoj temi, a on im je samo kratko odgovorio: "Ne želim komentirati medijske napise".

Popularni Članci